|

Belediye Rusya'dan yol kiraladı

Aa
00:00 - 3/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 11:55 - 3/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Belediye Rusya'dan yol kiraladı
Belediye Rusya'dan yol kiraladı

Ankara Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Kuğulu alt geçidinin uzantısında yer alan Rusya Büyükelçiliği önündeki yol, bariyerler kaldırılarak trafiğe açıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Atatürk Bulvarındaki Kuğulu alt geçidinin Rusya Büyükelçiliği önündeki hizmete girmeyen yol üzerindeki bariyerleri ve trafik levhalarını büyükelçilikle yapılan protokol doğrultusunda kaldırdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Murat Doğru, bariyerlerin kaldırılması sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Atatürk Bulvarı üzerindeki Rusya Büyükelçiliği önündeki yolun açılmasıyla Kenedy ve Tunus caddelerinden gelen araçların da artık bulvara girebileceğini belirtti.

Yolun trafiğe açılabilmesi için Rusya Büyükelçiliğine 1 yıllığına 80 bin dolar kira ödeyeceklerini ifade eden Doğru, satın alma işlemlerinin 1 yıla kadar tamamlanmış olacağını belirtti.

Doğru, bir soruyu yanıtlarken, Atatürk Bulvarı üzerine alt geçit yapılmasına ilişkin çalışmalar öncesinde yol konusunda “Rusya Büyükelçiliğiyle sorun yaşayabileceklerini öngörmediklerini” kaydederek, “Bulvar üzerinde hiçbir yerde mülkiyet sorunu yaşamadık. Sadece burada yaşadık. Şimdi bunu da çözdük. Hayırlı olsun” dedi.

16 yıl önce