|

Ben Başbakan'ın Nejat abisiyim!

55 yıldır Türk halkını güldüren Uygur, ölene kadar sahneden inmeyeceğini söylüyor. Başbakan'ın çocukluğundan beri kendisini izlediğini ifade ettiğini belirten Uygur, "Erdoğan'ın bana 'Nejat abi' diye hitap etmesi beni çok mutlu ediyor" diyor.

Yeni Şafak
00:00 - 8/05/2005 Pazar
Güncelleme: 16:27 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Ben Başbakan'ın Nejat abisiyim!
---------------------- manset ---------------------

  • ŞAMİL KUCUR / İSTANBUL


    Subay bir baba ve öğretmen bir anneden 1927 yılında Kilis'te dünyaya gelen ünlü komedyen Nejat Uygur, 55 yıldan beri izleyenleri güldürüyor. 78 yaşındaki ünlü usta gençlere taş çıkartacak bir zindelikle turne turne geziyor. Kendisinin devrinin bittiğini söyleyenlere gülüp geçtiğini belirten Uygur, "Benim tiryakilerim var. Yaşarken büstü yapılan tek sanatçıyım. Geçenlerde İstanbul Üniversitesi tarafından hakim cüppesi ve plaketle ödüllendirildim. Yani hem cüppem, hem de büstüm var" diye konuşuyor. Nejat Uygur, kendisine 'artık yaşlandın tiyatroyu niye bırakmıyorsun?' sorusunu soranlara ise "Kahkaha ile doyup, alkışla yaşayan bir insanın, gülmekten, güldürmekten dolayısıyla sahneden ayrı kalması ve emekli olması mümkün mü? Bir gün perdeler üzerime bir daha açılmamasına kapanacak. İşte o zaman tiyatroya veda edeceğim" diyor.
    Çocuklarımın hepsi turnede doğdu

    Eşi Necla Hanım'ın en vefalı dostu olduğunu belirten ünlü komedyenin 5 erkek çocuğu turnelerde dünyaya gelmiş. Uygur, "Behzat ve Süheyl işte bu turnelerde tiyatro virüsü kapmış olacaklar ki baba mesleğini sürdürüyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor. Onlar da annelerine müteşekkirler. Çünkü annelerinin sabır ve sevgisi olmasaydı, ne ben ne de onlar sanat dünyasında yer alamazdık" şeklinde konuşuyor. Yıllardır siyasetçileri hicveden ünlü komedyen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine "Nejat abi" demesinden son derece mutluluk duyduğunu da eklemeden geçmiyor. Uygur "Başbakan Erdoğan, bir konuşmasında 'İlkokuldayken babam elimden tuttu, Nejat Uygur'u seyretmeye gittim. Ortaokulda, üniversitede Uygur'u seyrettim Başbakan oldum yine Nejat Uygur'u seyrediyorum. Ben ona Nejat ağabey diyeceğim' dedi. Bir sanatçı olarak bu sözler beni fazlası ile mutlu ediyor" diye konuşuyor.

    Perihan Mağden'i şikayet edeceğim
    55 yıldır kendisini izleyenleri gülmekten kırıp geçiren Uygur'un komik bulduğu iki ses, eşek anırması ve kedi miyavlaması imiş. Uygur, "Hem şirin hem de güzel olan ama bir o kadar da gangster olan kedi miyavlaması nerede olursam olayım beni gülmekten kırıyor. Eşek anırtısı da aynı şekilde" diyor. Ünlü komedyen yazar Perihan Mağden'in Radikal Gazetesi'ndeki bir yazısında "Benim Nejat Uygur'un oyunlarına, oyunculuğuna ayak serçe tırnağım kadar tahammülüm yok. Kaçırılıp, koltuğa bağlanıp, izlemek zorunda bırakılırsam kanser olmaktan şüphelenebilirim" şeklindeki sözlerine de çok kırılmış. Perihan Mağden'i seyirciye şikayet edeceğini söyleyen ünlü komedyen sözlerine şöyle devam etti: "Bunca yıldır beni izleyenlerin acaba kaç tanesi kanser olmuş. Bu hanımın benim bir tek oyunuma geldiğini de zannetmiyorum. O halde bu şekilde nasıl tenkitte bulunabiliyor? Bu hanımın bu yazısını oyunlarımın sonunda seyirciye aynen okuyacağım ve onlara şikayet edeceğim."


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce