|

'Beni mazur görün'

Başbakan Ecevit, Cumhurbaşkanı Sezer'i arayarak, "Bugünkü toplantıdan beni mazur görmenizi arz ve rica ederim" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 8/06/2002 Cumartesi
Güncelleme: 11:48 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Başbakan Bülent Ecevit, Cumhurbaşkanı Sezer'i telefonla arayarak, "Bugünkü toplantıdan kendisini mazur görmesini arz ve rica ettiğini" açıkladı.

Ecevit'in zirveye katılmama kararı, Başkent Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgut Zileli bakanlığındaki 9 kişilik sağlık ekibinin dünkü rutin muayenesinden sonra alındı.

Her gün saat 11:00'de sağlık kontrolü için Ecevit'in Oran sitesindeki çalışma ofisine gelen Prof. Dr. Zileli başkanlığındaki sağlık ekibi, zirve nedeniyle dün saat 09.09'da geldi. Yaklaşık, 40 dakika süreyle Başbakan Ecevit'i rutin sağlık kontrolünden geçiren doktorlar, herhangi bir açıklama yapmadan ayrılırken, açıklama Başbakanlık Basın Müşaviri Cem Avcı tarafından yapıldı. Avcı, Ecevit'in "doktorların isteğiyle" Köşk'teki zirveye katılamayacağını açıkladı.

Daha sonra Başbakan Ecevit de, Cumhurbaşkanı Sezer'i arayarak "mazeret" bildirdi. Başbakanlık'tan bu konuda yapılan yazılı açıklamayı da Başbakanlık Basın Müşaviri Cem Avcı, Ecevit'in çalışma ofisi önünde bekleyen gazetecilere okudu.

Bir süre daha istirahat

Açıklamada, geçen ay başından bu yana Başbakan Ecevit'in sağlık durumu ile ilgilenen doktorların, bu sabah da Ecevit'i kontrolden geçirdikleri belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Doktorlar, Başbakan Ecevit'in genel durumunun çok sağlıklı olduğunu, ancak bir süre istirahatının yararlı olacağını belirtmişlerdir. Bunun üzerine Başbakan Ecevit, Sayın Cumhurbaşkanı'nı telefon ile arayarak, bugünkü toplantıdan kendisini mazur görmesini arz ve rica etmiştir."


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce