|

Berk Paşa'ya mahkemeden 2'nci tebligat

3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Ergenekon soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ikinci kez ifadeye çağrıldı. 10 gün süre verilen Org. Berk, bu süre içinde mazaret bildirmeden ifadeye gelmezse mahkemeye mevcutlu olarak getirilecek

Haber Merkezi
00:00 - 16/02/2010 Salı
Güncelleme: 01:00 - 16/02/2010 Salı
Yeni Şafak
Berk Paşa'ya mahkemeden 2'nci tebligat
Berk Paşa'ya mahkemeden 2'nci tebligat

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, Ergenokon soruşturması kapsamında 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'i şüpheli sıfatıyla 'günü açık' 10 gün içerisinde ifadeye çağırdı. Orgeneral Berk, herhangi bir mazeret beyan etmezse bu süre içerisinde herhangi bir gün ifade vermek üzere Erzurum'a gelecek. Orgeneral Berk, bu süre içerisinde mazeret beyan etmeden gelmezse polis zoruyla, bu da mümkün olmazsa hakkında tutuklama kararı çıkarılarak ifadeye getirilecek. Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Org. Berk'e 26 Şubat'a kadar süre verildiğini açıkladı. Org. Saldıray Berk'in dün Savcı Şanal'a ifade vereceği haberleri üzerine, sabahın erken saatlerinden itibaren Erzurum Adliye Sarayı önünde bekleyen basın mensuplarını Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, kabul etti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Ergenekon soruşturması kapsamında şüpheli olarak Erzincan'daki Org. Saldıray Berk'in ifadesine başvurulmak üzere daha önce Erzurum'a davet edildiğini hatırlattı.

İFADE ERZURUM'DA ALINACAK

Orgeneral Saldıray Berk'e 9- 14 Şubat tarihleri arasında gelmesinin bildirildiğini anımsatan Başsavcı Kuş, Erzincan Merkez Komutanlığı aracılığı ile gönderdikleri davetin gerçekleşmemesi üzerine yeni bir davet yapacaklarını bildirdi. Sinan Kuş, “Yine Merkez Komutanlığı aracılığı ile 26 Şubat'a kadar Erzurum'a gelmesi için davette bulunacağız. İkinci davetiyeyi bugün veya yarın göndereceğiz. İfadesi mutlaka Erzurum'da adliyede alınacak. Ordu Komutanı'nın gelmemesi halinde yasal prosedür işleyecek” diye konuştu. Kuş, geçen hafta 3. Ordu'ya giden Savcı Şanal'ın içeri alınmamasıyla ilgili olarak da “Genelkurmay Başkanlığı'na bir yazı gönderdik. Böyle bir talimatın verilip verilmediğini öğreneceğiz” dedi.

Bu arada Erzincan soruşturmasını yürüten Savcı Şanal'ın talimatıyla halen Kırklereli'nde görev yapan astsubay N.Ö. gözaltına alındı. N.Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


14 yıl önce