|

Berlin'e 49 avroya direkt uçuracak

Lufthansa Alman Havayolları İzmir ve İstanbul'dan Berlin'e 49 avrodan direkt sefere başladı. Türkiye Genel Müdürü Wende, 'Frankfurt ve Münih'te çok fazla takılı kaldık, bundan sonra Berlin uçuşlarına yoğunlaşacağız' dedi.

Yasin Yılmaz
00:00 - 6/06/2012 Çarşamba
Güncelleme: 00:33 - 6/06/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Berlin'e 49 avroya direkt uçuracak
Berlin'e 49 avroya direkt uçuracak

Lufthansa Alman Hava Yolları'nın İzmir ve İstanbul'dan Berlin'e direkt seferlere başlaması sebebiyle Atatürk Havalimanı'nda bir tören düzenlendi. Törene Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, Lufthansa Türkiye İstasyon Müdürü Dirk Lorenzen, DHMİ İstanbul Başmüdürü Celal Özuğur, TAV İstanbul Müdürü Kemal Ünlü ve sektörün duayenleri katıldı. Atatürk Havalimanı'ndan slot almak için bu defa zorlanmadıklarını dile getiren Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, 'Uçuş gece 04.15'te olduğu için işimiz kolaylaştı. Zaten gece slot var ama bizim saatler uymuyor. Ancak Berlin uçuşlarında problem yok' dedi.

TEGEL ZARAR ETTİRDİ

Wende, 'İstanbul-Berlin ve İzmir-Berlin uçuşları Türkiye'nin bir tatil merkezi ve güçlü bir pazar olarak taşımakta olduğu önemi vurguluyor. Biz de bunu göz önünde bulundurarak İstanbul-Berlin arasında 49 Avro'dan yolcu taşımaya başlıyoruz' açıklamasını yaptı. Berlin Tegel Havalimanı yangın tatbikatı testinden geçemediği için operasyonlarının geciktiğine dikkat çeken Wende, 'Tegel'i transit uçuşlar için düşünüyoruz. Ancak yeni terminalin açılışı 2013 Mart'ına kaldığı için satılan biletlerden çok iade geldi. Bu yüzden milyonlarca dolar zarar ettik.' diye konuştu.


6 Boeing DEVREDE

Tamamen Berlin uçuşlarına konsantre olduklarına dikkat çeken Wende, ' Bu ay bir adet Boeing 747-800İ satın aldık. Bu yıl sonuna kadar 5 tane daha alacağız. 2013'ten sonra da Airbus A320 ailesinden filomuza genç uçaklar gelecek' dedi. Lufthansa'nın Berlin'e haftada dört gün düzenleyeceği seferler sayesinde İstanbul'dan Salı, Perşembe, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere saat 04.15'te hareket edecek yolcular saat 06.05'te Berlin'e ulaşacak. Berlin'den Pazartesi, Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi günleri düzenlenecek seferlerde saat 22.40'ta hareket eden yolcular saat 02.30'da İstanbul'a varacak.



12 yıl önce