|

Berna Hanım nereye gidiyor?

Aydınlık dergisi, Başbakan Yardımcısı Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz'ın yurtdışı gezilerinin devlet tarafından incelemeye alındığını iddia etti.

Yeni Şafak
01:00 - 5/12/2000 Salı
Güncelleme: 15:08 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv



S P O T

Haftalık haber dergisi Aydınlık'ın son sayısında kapaktan verilen Berna ve Mesut Yılmaz ile ilgili iddialar Ankara'yı karıştırdı. 'Berna Hanım'ın esrarengiz ziyaretleri' başlığıyla verilen haberde ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz'ın 18 Nisan 1999 seçimlerinden bu yana yaptığı yurtdışı seyahatlerinin devletin güvenlik birimleri tarafından incelemeye alındığı kaydedildi.

Geçen 19 ay içinde onlarca kez yurtdışına çıkan Berna Yılmaz'ın son olarak işadamı Faruk Süren'le aynı gün Atatürk Havalimanı VIP salonunda görüldüğü öne sürülen haberde, bu çıkışlarla ilgili olarak, Ankara Esenboğa, İstanbul Atatürk ve Bursa havaalanlarında araştırma başlatıldığı iddia edildi.

Aile dostlarının uçakları

Berna Yılmaz'ın, Atatürk Havalimanı'ndan 12 Ekim 2000 ve 18 Ekim 2000 günlerinde olduğu gibi bir hafta içinde iki kez yurtdışına çıktığı, geçen kasım ayında da 2 Kasım ve 28 Kasım günlerinde de iki kez çıkış yaptığı da iddialar arasında.

Berna Yılmaz'ın hangi uçak şirketlerini tercih ettiğinin de saptandığını yazan habere göre, Berna Yılmaz, Ceylan Holding ile Bursalı işadamı Yalçın Sünnetçioğlu'nun özel uçağını, birkaç kez de Rahmi Koç'un küçük uçağını kullanmış.

Aydınlık'taki iddialara göre Yılmazlara aile dostu olacak kadar yakın olan işadamlarından Yalçın Sünnetçioğlu'nun adı 26 Mayıs 1998 tarihinde Anasol-D hükümetinin başbakanı olan Mesut Yılmaz hakkında verilen soru önergesinde de geçiyor. Önergede, Antalya Lara'da 99 bin 55 metrekarelik orman sahasının Sünnetçioğlu'na ait Gürolteks firmasına verildiği belirtiliyor. Haberde Yılmazlar'ın Yalçın Sünnetçioğlu'nun uçağıyla gezilere çıktıklarının 20 Ekim 1998 yılında Mehmet Ağar tarafından da TBMM'de dile getirildiği hatırlatılıyor.

Şüpheli çıkışlar

Berna Yılmaz'ın esrarengiz gezilerine ilişkin sorular soran gazetenin iddialarında Yılmaz ailesinin yurtdışı çıkışlarının Avrupa ülkeleri, ABD ve ada devletleri olarak üçe ayrıldığı belirtilirken, gidilen adaların 'off shore adaları' olup olmadığının da araştırıldığı kaydediliyor. Çıkışlarda çok valizle gidilip az valizle dönülmesinin de soru işaretlerine neden olduğunun altı çizilen haberde esrarengiz yurtdışı ziyaretlerinde hava meydanlarında uçakların temel belgelerinden olan "yolcu ve yük manifestoları" nın da incelemeye alındığı belirtiliyor.

İddialar ve soru işaretleri

Gazete, Kasırga Operasyonu ile Yılmaz ailesi hakkında birçok iddianın ortaya atıldığını hatırlatarak, MNG Holding'in patronu Mehmet Nazif Günal, Global Menkul Değerler'in sahibi Mehmet Kutman ile Orhan ve Gülay Aslıtürk çiftinin Yılmazlar'a yakınlığını hatırlatıyor. Yılmaz'ın evinin bulunduğu Ankara Nenehatun Caddesi'nde Günal'ın da villa yaptırdığı belirtiliyor. --------------- imza ve tarih ---------------- --------------- imza ve tarih ----------------

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce