|

BES piyasanın itici gücü olacak

Gelecek dönemde Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)''nin sektörün itici gücü olacağını belirten, Ak Portföy Genel Müdürü Alp Keler, ''Önümüzdeki 10 yıllık bir perspektifte sektörde yönetilen varlık büyüklüğünün yaklaşık yüzde 70''lik kısmının bireysel emeklilik yatırım fonlarından oluşacağını tahmin ediyoruz'' dedi.

.
00:00 - 2/05/2013 Perşembe
Güncelleme: 23:02 - 1/05/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
BES piyasanın itici gücü olacak
BES piyasanın itici gücü olacak

BES''in gelecek dönemde de sektörün itici gücü olmaya devam edeceğine işaret eden Alp Keler, devletin BES desteğinin açıklanmasının ardından katılımcıların ilgisinin arttığının rakamlarda da açıkça görüldüğünü, sözleşme ve katkı payı anlamında geçen yılların aynı dönemine oranla oldukça yüksek artışların söz konusu olduğunu ifade etti. Keler, 2015 yılı itibariyle sektörün 100 milyar lira büyüklüğe ulaşmasını beklediklerini aktararak, ''Orta dönemde de portföy yönetimi sektöründe yönetilen varlıkların gayri safi milli hasılanın (GSMH) yüzde 10''una kadar ulaşmasını bekliyoruz. Önümüzdeki 10 yıllık bir perspektifte sektörde yönetilen varlık büyüklüğünün yaklaşık yüzde 70''lik kısmının bireysel emeklilik yatırım fonlarından oluşacağı tahmin ediyoruz. Sadece BES fon büyüklüğünün 10 yıl sonra 200 milyar lira büyüklüğe ulaşmasını bekliyoruz.''

DÜŞÜK FAİZ BES''İ DESTEKLER

Düşen faiz ortamının da sektördeki büyümeyi desteklediğine dikkati çeken Keler, ''2013 yılı bir anlamda taşların yerine oturduğu ve hızlı büyüme sürecinin başladığı yıl olacaktır görüşündeyiz'' öngörüsünde bulundu. BES''in sektördeki büyümenin motoru olmaya devam ettiğini ifade etti.

2015''te 100 milyar TL büyüklüğe ulaşacak

Ak Portföy Genel Müdürü Alp Keler, düşen faizlerin BES sektörü için önemli büyüme fırsatlarını beraberinde getireceğini söyledi. Keler ayrıca, ''2013 taşların yerine oturacağı ve büyümenin hız kazanacağı bir yıl olacaktır '' ifadesini kullandı.

Yatırım fonları öne çıkacak

Yurt içinde faizlerin tek haneye gerilemesi ve sektöre yansımalarına da değinen Keler, faizde hem global hem de yurt içindeki gerilemenin sürmesinin alternatif getiri talebini gündeme getirdiğini ve dolayısıyla bireysel ve kurumsal yatırımcılarda bu yönde giderek artan bir arayış olduğunun rahatlıkla söylenebileceğini ifade etti. Dolayısıyla ''bireysel ve kurumsal portföy yönetimi'' hizmetine yönelik talebin hızla arttığını ve artmaya da devam edeceğini söyledi.


11 yıl önce