|

Besim Tibuk korumalarını neden kovdu?

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 19/02/2013 Salı
Güncelleme: 15:10 - 19/02/2013 Salı
Yeni Şafak
Besim Tibuk korumalarını  neden kovdu?
Besim Tibuk korumalarını neden kovdu?

TVNET'te yayınlanan Veyis Ateş'in hazırlayıp sunduğu Habere Bakış programına katılan Liberal Parti kurucusu Besim Tibuk, 28 Şubat günlerinde korumalarına 'Gerektiğinde beni askerlerden koruyun' talimatı verdiğini, bunu yapamayacağını söyleyen korumalarının da işine son verdiğini söyledi. 'Asker beni Ankara'ya çağıramaz' diyen Tibuk, 28 Şubat'ta gerektiğinde yurtdışına kaçmak için ayrıntılı bir plan da hazırlamış.


Veyis Ateş:
Peki o dönemlerde 28 Şubatçılarda herhangi bir tehdit, baskı partinize ve size oldu mu?
Besim Tibuk:
Vardı vardı. Ama bu tehdide papuç bırakmayacağımızı kendileri de biliyordu.
Veyis Ateş:
Ne tür tehditlerdi bunlar?
Besim Tibuk:
Ozaman Kanal E deki görevli arkadaşımızı ikide bir çağırıyorlardı, bağırıp çağırıyorlardı ona. O da diyordu ki ' Ben bir şey söyleyemem, Besim bey beni dinlemez. Sıkıysa siz çağırın' diyordu.
Veyis Ateş:
Sizi çağırıyorlar mıydı?
Besim Tibuk:
Çağıramazlardı beni?
Veyis Ateş:
Neden?
Besim Tibuk:
Çağıramaz beni. Liberal demokrat parti başkanı olarak, bir komutan beni Ankara'ya çağıracak; gideceğimi mi zannediyorsunuz? O bana gelsin; bu kadar basit bu. Ben o sıralar hazırlıklıydım. Ben Türkiye'den kaçma hazırlığı da yapmıştım; darbe olduğu gün nasıl kaçacağıma dair. Size başka bir ilginç olay anlatayım. Benim korumalarım var, tamam mı? Şirket'te büyük. Evim var Bebekte. Çağırdım korumaların başını. Dedim ki ' Şimdi darbe olsa sabahleyin bir üsteğmen iki tane asker gelse üst kapıya. Siz ne yaparsınız? 'dedim. Çünkü alttan da çıkış yolum var benim. Araba şoförüm bekliyor. 'Bir şey yapamayız efendim sizi teslim ederiz' dediler. Bir daha sordum bunlar emekli polisler, hepsi dürüst insanlar. 'Ne diyorsunuz ya' dedim. 'Biz bir şey yapamayız ki sizi teslim ederiz 'dediler. Hepsini kovdum. O sayede çok para tasarruf ettim. Sadece bir koruma tuttum. O da benim için silah kullanabilecek bir korumaydı.
Veyis Ateş:
Nasıl yani kapıya gelselerdi…
Besim Tibuk
: Evet…Hâlbuki ben istiyorum ki onlar onları oyalasın, ben de alt kapıdan kaçayım. Yurt dışına gideyim. Öyle ya olabilirdi. Askeri darbe 28 Şubat olduğunda, belki beni de içeri alacaklardı. Bu bir ihtimal yani yüzde 5 ihtimal olabilir. Çünkü o sırada 2 kişi karşı çıkıyordu askeri darbelere. Bir ben karşı çıkıyordum birde Hasan Celal Güzel çıkıyordu.

11 yıl önce