|

Beşir Atalay Friedrich ile terörle mücadeleyi görüştü

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Almanya Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich'i Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 25 Şubat'ta Türkiye'ye yapacağı ziyaret öncesi bu görüşmenin önemine değinen Atalay, Türkiye ile Almanya'nın ilişkilerinin tarihi bir derinliği olduğunu ifade etti.

Cihan
00:00 - 7/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 18:00 - 6/02/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Beşir Atalay  Friedrich ile terörle mücadeleyi gör
Beşir Atalay Friedrich ile terörle mücadeleyi gör

İki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 250. yıldönümü olduğunu dile getiren Atalay, Türkiye ile Almanya'nın hem AB müzakere sürecini yürüttüğünü hem 2 milyona yaklaşan nüfus ortaklığı bulunduğunu hem de güçlü ekonomik ilişkilere sahip olduklarını vurguladı.

Hükümet içinde güvenlikle ilgili koordinasyon çalışmaları yürüttüğünü, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı olduğunu hatırlatan Atalay, konuk bakanla görüşmelerinin daha çok terörle mücadele konusunda olacağını ifade etti.

Terör örgütlerinin Avrupa'daki çalışmalarını çok yakından izlediklerini anlatan Atalay, özellikle Almanya ile ilgili verileri kendileriyle paylaşacaklarını söyledi. Terörle mücadele konusunda yürüttükleri çalışmalarla ilgili kendilerine bilgi vereceklerini dile getiren Atalay, "Eminim kendilerinin de özellikle Avrupa'da bölücü terör örgütünün sivil uzantıları, STK'ları konusunda verecekleri bilgiler vardır. Almanya'da o konuda çok sayıda dava var. Bizim beklentilerimiz var. Bu konuları yüz yüze görüşeceğiz." dedi.

Almanya Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich ise Türkiye ile ilişkilerin önemine değindi. Terörün ulusal değil uluslararası boyutunun da bulunduğunu anlatan Friedrich, bununla ilgili Almanya'da bir birim kurduklarını söyledi. Friedrich, Türkiye ile paylaşacakları konuların çok olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından görüşme basına kapalı olarak devam etti.

11 yıl önce