|

Beyaz bahar

Baharı beklerken yurdun dört bir yanı beyaza büründü. Birçok il güne kar yağışıyla başlarken Kapadokya’ya tatil için gelen yerli ve yabancı turistler, kar yağışıyla şaşkınlık yaşadı.

Haber Merkezi
04:00 - 22/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 00:21 - 22/04/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Kars beyaza büründü
Kars beyaza büründü

Sıcak havaları beklerken yurdun dört bir yanından kar haberleri geldi. Birçok ilde gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı her tarafı beyaza bürüdü. Malatya, Kars, Ardahan, Karaman, Tunceli, Elazığ ve daha birçok il güne kar yağışıyla başladı. Ardahan’da Kısır Dağı çevresinde etkili olan kar yağışı etrafı beyaz örtü ile kapladı.

LAPA LAPA YAĞDI

Amasya’da günün erken saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, yüksek kesimlerdeki evlerin çatılarını, parkları ve araçların üstünü beyaza bürüdü. 21 Nisan günü yer yer lapa lapa şeklindeki kar yağışı vatandaşları şaşırttı. Vatandaşlar, bu dönemde ilk defa kar yağışıyla karşılaştıklarını ve şaşırdıklarını söyledi.

10 SANTİMETREYE ULAŞTI

Anadolu Otoyolu ile D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığının yer yer 10 santimetre ölçüldüğü bölgede trafik ekipleri, etkili olan kar yağışına karşı sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

  • Turistlere kar sürprizi
  • Kapadokya’da nisanda yağan kar sonrası peribacaları beyaza büründü. Kapadokya’ya tatil için gelen yerli ve yabancı turistler, kar yağışıyla şaşkınlık yaşadı.
  • Amasya
  • Amasya’nın Merzifon ilçesinde nisan ayında kar yağışı ve soğuk hava etkili oldu. Çocuklar baharda gelen karın tadını çıkardı.

#Kar
#Meteoroloji
#Amasya
#Kars
#Malatya
5 yıl önce