|

Beyaz eğlence

Kurak geçen günlerin ardından Türkiye’nin kavuştuğu kar yağışı pek çok kenti beyaza bürüdü. Cumartesi gece boyunca devam eden kara en çok çocuklar sevindi. Salgın nedeniyle uzun zamandır sokaklardan ve arkadaşlarından uzak kalan çocuklar, kartopu oynamak ve dik yokuşlardan poşetleriyle kaymak için dışarıya çıktı. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması da yollarda büyük sorunlar yaşanmamasını sağladı.

Haber Merkezi
00:00 - 18/01/2021 Pazartesi
Güncelleme: 18:38 - 17/01/2021 Pazar
Yeni Şafak
Salgın nedeniyle uzun zamandır sokaklardan ve arkadaşlarından uzak kalan çocuklar, gün boyu kar topu oynadı.
Salgın nedeniyle uzun zamandır sokaklardan ve arkadaşlarından uzak kalan çocuklar, gün boyu kar topu oynadı.

Türkiye uzun süredir beklediği kışa nihayet kavuştu. Perşembe günü hafif bir şekilde başlayan kar yağışı cumartesi günü akşam üzeri şiddetini arttırarak ülkenin büyük kısmını beyaza bürüdü. Dün de devam eden kar yağışına en çok çocuklar sevindi. Sokaklarda kar topu oynayan ve kızaklarla kayan çocuklar, karın gülen yüzü oldu. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olması yollarda büyük rahatlık sağlarken, belediyelerin kar temizleme ve tuzlama araçları aralıksız çalıştı. Meteoroloji vatandaşları don ve buzlanma olaylarına karşı uyardı.


YOLLARDA ÖNLEM ALINDI

Karın en çok yakıştığı kentlerden İstanbul’da yağış nedeniyle yeşil alanlar, parklar ve araçlar beyaz örtüyle kaplandı. Polis ekipleri ana arter ve caddelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem aldı. Üsküdar’da kar topu oynayan çocukların eğlencesi muhabirlerin objektiflerine takıldı. Tarihi bölgeler de etkilş olan kar yağışı Eminönü’ndeki Yeni Cami, Sultanahmet Meydanı ve Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kartpostallık manzaralar ortaya çıkardı. Sultanahmet Meydanı civarında az sayıda turistin gezdiği gözlendi. Karla mücadele kapsamında da belediye araçları noktalarda bekleyerek kapanabilecek yollara karşı önlem aldı.



Başkent üşüyor

  • Yaklaşık bir haftadır kar yağışının etkisini sürdürdüğü başkentin de bazı ilçelerinde gece saatlerinde başlayan kar ve sulu kar devam etti. Ana arterlerde sorun yaşanmazken, Büyükşehir ve ilçe belediyelerine bağlı ekipler, kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilememesi için ana güzergahlar, ara sokaklar ile kaldırımlarda tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı. Hava sıcaklığının en yüksek sıfırın altında 1 derece olarak ölçüldüğü Ankara’da, karın yanı sıra kentin yüksek kesimlerde sis de etkili oldu.

Hamile kadın 6 saatte hastaneye ulaştırıldı

Van’ın Muradiye ilçesine 35 kilometre mesafedeki Gültepe Mahallesi’nde doğum sancıları başlayan 28 yaşındaki Neslişah Fırtına’nın yakınları, yolun kardan kapanması nedeniyle hastaneye götüremeyince yardım talebinde bulundu. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye sevk edilen Muradiye Belediyesi karla mücadele ekipleri, 6 saat süren çalışmayla yolu açarak sağlık ekiplerinin mahalleye ulaşmasını sağladı. Evde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ambulansla Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Fırtına’nın, durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Besicilerin zorlu mesaisi

Muş’ta etkisini sürdüren kar ve tipi, en çok geçimini hayvancılıkla sağlayan çiftçileri zorluyor. Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden olan bölgede besiciler, her gün hayvanlarını kar üzerinde ot ve saman vererek besliyor. Merkeze 60 kilometre uzaklıktaki Yukarıyongalı köyünde yaşayan besicilerden Yusuf Omur, Mart ayı sonuna kadar hayvanların zor şartlarda bakımını yaptıklarını söylüyor: “Kış burada uzun sürüyor. Hayvanlar tek geçim kaynağımız onlara bakmaya mecburuz.”

#Kar
#Beyaz
#Eğlence
#Soğuk
#Kış
3 yıl önce