|

Beykonak projesi için 110 milyon dolar yatırdı

Kartal Kule ile ilk projesini gerçekleþtiren EA Ýnþaat, yeni projesi Beykonak Evleri'ne start verdi. Projeyi kendi arsalarý üzerine inþa ettiklerini söyleyen EA Group Yönetim Kurulu Baþkaný Ekim Alptekin, “Proje 6 konak ve 54 baðýmsýz bölümden oluþacak. Ön satýþ döneminde daire fiyatlarý 950 bin dolardan baþlayacak” dedi

00:00 - 8/06/2012 Cuma
Güncelleme: 22:40 - 7/06/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Beykonak projesi için 110 milyon dolar yatırdı
Beykonak projesi için 110 milyon dolar yatırdı

EA İnşaat, farklı ve sıra dışı projeleriyle gayrimenkul sektöründeki hızlı yükselişini sürdürüyor. EA Group bünyesinde kurulan ve Kartal Kule ile ilk projesine imza atan EA İnşaat, 110 milyon dolarlık bir yatırımla Beykoz Beykonak Evleri projesine start verdi. EA Group Yönetim Kurulu Başkanı Ekim Alptekin, Anadolu Hisarı Otağtepe'de yapılanan yeni projeye ilişkin olarak “EA İnşaat olarak Beykonak Evleri projesiyle şehrin tam kalbinde yemyeşil bir doğanın verdiği huzuru, yeşille İstanbul Boğazı'nın kucaklaştığı muhteşem bir manzarayı, dingin bir yaşamın beraberinde modern hayatın beklediği her türlü konforu sunuyoruz” dedi. Ekim Alptekin ön satışları başlayan 6 konak ve 54 bağımsız bölümden oluşan Beykonak Evleri'nin kendi arsaları üzerinde inşa edileceğini vurguladı. Alptekin, daire alternatifleri arasında 167 metrekareden 458 metrekareye kadar 2+1'den 5+1'e farklı bahçe dubleksi, çatı dubleksi, ara kat dubleksi ve daire alternatifleri bulunduğunu belirterek ön satış döneminde daire fiyatlarının 950 bin dolardan başladığını söyledi.

DÖNÜŞÜMDE TOKİ ŞART

EA İnşaat Genel Müdürü Hakan Gümüş ise insanların kentsel dönüşümde rahat etmesi için orana doğru imarlar verilmesinin öneminin altını çizerek, projelerde TOKİ ve TÜBİTAK'ın muhakkak yer alması gerektiğine işaret etti. EA İnşaat olarak sektöre bu anlamda çağrı yaptıklarını ifade eden Gümüş; “Bizler 2015 yılında bu anlamda İstanbul'un dünyanın ilk 15 sıralamasına girmesi adına ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Rapor haline getirdiğimiz bu çalışmayı Eylül ayında resmi makamlar ve sektörle paylaşacağız” dedi. Beykonak sonrası yeni projelerinin yine bir ofis kule projesi olacağı bilgisini paylaşan EA İnşaat Genel Müdürü Hakan Gümüş; “Bu kez İstanbul'un sembolü olacak, önünde turistlerin fotoğraf çektirdiği bir kule yapmak istiyoruz” dedi. Beykonak Evleri'nin yer aldığı Otağtepe, Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne 2 dakika, Levent - Maslak bölgesine 5 dakika, Bağdat Caddesi'ne 15 dakika mesafede yer alıyor.



12 yıl önce