|

Bez çantayla sıfır atık desteği

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Bağlum’da bulunan Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursu’nu ziyaret etti. Ak, poşet kullanımını azaltmak için işlemeli bez çanta yapan kursiyerleri ve öğretmenleri kutladı.

Yeni Şafak
04:00 - 19/01/2019 Saturday
Güncelleme: 03:45 - 19/01/2019 Saturday
Yeni Şafak
Mustafa Ak (Soldan 6)
Mustafa Ak (Soldan 6)

Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursunu (KEÇMEK)’i ziyaret ederek çalışanlarla bir araya geldi. Ak, naylon poşet kullanımını azalmak için işlemeli bez çanta uygulaması yapan KEÇMEK kursiyerlerini ve öğretmenlerini tebrik etti. El emeği bez çantaları inceleyen Ak, kendisine hediye edilen bez çantayla ‘Sıfır Atık Projesine’ verdiği desteği sürdüreceğini kaydetti. Başkan Ak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin başlattığı Sıfır Atık Projesi, 1 Ocak 2019 itibariyle marketlerde ve kurumsal firmalarda naylon poşet kullanımını azaltmak için hayata geçirilen yasal düzenlemeyle yeni bir ivme kazandı. Bu kapsamda belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren KEÇMEK’in bez çanta kullanımını yaygınlaştırmak ve cazip hale getirmek için başlattığı işlemeli çanta projesi oldukça anlamlı” dedi.

Projenin hayata geçirilmesi için çalışmalar yürüten KEÇMEK öğretmenlerinden Özge Yeniçeri ve Kübra Eren, “Bez çanta kullanımını yaygınlaştırmak için de vatandaşlar kendi tasarımlarıyla KEÇMEK’e başvuracak ve bu işin içine dâhil edilecek” dediler.

#Keçiören
#Mustafa Ak
#Kurs
#Poşet
#KEÇMEK
5 years ago