|

Bıçak parasına hapis şoku

Denizli’de, ameliyat yapacağı hastalardan “bıçak parası” adı altında para aldığı iddiasıyla gözaltına alınan Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feridun Acar ile sekreteri Nurten İzmirli, tutuklandı.

Haber Merkezi
04:00 - 10/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:26 - 10/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Hasta ve hasta yakınlarından bıçak parası adı altında usulsüz para aldığını tespit etti.
Hasta ve hasta yakınlarından bıçak parası adı altında usulsüz para aldığını tespit etti.

Denizli’de görev yapan beyin cerrahı, hastalarından bıçak parası aldığı iddiasıyla tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, PAÜ Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisinde tedavi olan bazı hasta ve hasta yakınlarından bıçak parası adı altında para alındığı ihbarı üzerine soruşturma başlatıldı. KOM ekipleri yürüttüğü çalışmalarda Prof. Feridun Acar ile daha önce özel muayenehanesinde sekreter olarak çalışan Nurten İzmirli’nin üniversite hastanesine başvuran hasta ve hasta yakınlarından bıçak parası adı altında usulsüz para aldığını tespit etti.

20 BİN LİRA ÖDEME İSTENDİ

Prof. Acar’ın üniversite hastanesine başvuran kritik derecedeki hastaların iletişim bilgilerini Nurten İzmirli’ye verdiği, İzmirli’nin de hasta ya da hasta yakınlarını arayarak beyin ameliyatını asistanların yerine Prof. Feridun Acar’ın yapması için 20 bin lira ödemeleri gerektiğini söylediği, bunun için kayıtsız şekilde para alındığı, makbuz istenmesine rağmen verilmediği tespit edildi. İzmirli’nin adresinde yapılan aramada, hastaların bilgilerinin kaydedildiği ajandaların ele geçirildiği belirtildi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sev edilen Acar ile İzmirli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

#Denizli
#Doktor
#Bıçak Parası
5 yıl önce