|

Bıçaklanan Alman cezaevi firarisi çıktı

Beyoğlu'nun orta yerinde vahşi bir cinayete kurban giden Gregor Kerkeling'in, bir yıl önce Almanya'da Münster Cezaevi'nden firar ettiği ortaya çıktı.

Aa
00:00 - 23/07/2009 Perşembe
Güncelleme: 03:32 - 23/07/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Bıçaklanan Alman cezaevi firarisi çıktı
Bıçaklanan Alman cezaevi firarisi çıktı

Beyoğlu'nda bıçaklanarak öldürülen Alman turist Gregor Kerkeling'in (52) geçen yıl cezaevinden kaçtığı bildirildi.

Münster Savcısı Stefan Lechtape, yaptığı açıklamada, Billerbeck kentinden gelen Kerkeling'in 2008 yılının Haziran ayında Münster Cezaevi'nden kaçmış olan ve tutuklama emriyle aranan bir kişi olduğunu belirtti.

SUÇU: DOLANDIRICILIK

Lechtape, Kerkeling'in dolandırıcılık suçundan 2 ila 3 yıl cezaevinde kalmasının gerektiğini, ancak mahkeme kararından birkaç hafta sonra ortadan kaybolduğunu, cezaevinden nasıl kaçtığının henüz belirlenemediğini kaydetti. Kerkeling, İstanbul'da dolaştığı sırada, akli dengesinin bozuk olduğu belirtilen İbrahim A. (26) adlı bir kişi tarafından bıçaklanması sonucu ölmüştü.

ÇELİŞKİLİ İFADE

Bu arada, Gregor Kerkeling'i Beyoğlu'nun ortasında bıçaklayarak öldüren ve olaydan sonra yakalanan İbrahim A. dün adliyeye sevk edildi. Zanlı Akyol emniyetteki ifadesi sırasında çelişkili ifadeler verdi. Akyol bir ifadesinde istediği bir lirayı vermediği için öldürdüğünü söylerken bir diğer ifadesinde kendisine yan baktığı için öldürdüğünü söyledi. Zanlı tutuklandı.



15 yıl önce