|

Bilgi artık uluslararası ağda

Bilgi Üniversitesi, 24 ülkede 15 bin öğretim görevlisi bulunan Laureate Üniversiteler Ağı'na dahil oldu. 16 ülkede 23 üniversiteyle ortak bilimsel çalışma imkanı yakalayan Bilgi akademisyen ve öğrencileri, bu ülkelerde staj ve iş şansını da yakaladı

Elif Yıldız
00:00 - 1/12/2006 Cuma
Güncelleme: 01:08 - 1/12/2006 Cuma
Yeni Şafak
Bilgi artık uluslararası ağda
Bilgi artık uluslararası ağda

İstanbul Bilgi Ünivesitesi, Laureate Üniversiteler Ağı ile stratejik ortaklık anlaşması imzaladı. Bilgi Üniversitesi'nin Dolapdere Kampüsü'nde dün düzenlenen törende, Bilgi Üniversitesi Rektörü Aydın Uğur, Laureate Üniversiteler Ağı Rektörü Sr. Juan Salcedo, dünyanın internet üzerinden akademik eğitim veren başlıca üniversitelerinden biri olan Walden Üniversitesi Rektörü Dr. Michaela Cole ve üniversiteler ağında yer alan bazı üniversite rektörleri ile öğretim üyeleri hazır bulundu.

HIZ KAZANACAĞIZ

Törende küreselleşme kavramına korkmadan yaklaştıklarını ve bu yüzden üniversiteler ağına dahil olduklarını belirten Bilgi Üniversitesi Rektörü Aydın Uğur, “Laureate Üniversiteler Ağı'na dahil olarak, 15 ülkede 24 önde gelen üniversiteyle işbirliğine giriyoruz. Böylece bilimsel çalışmalarımız daha da hız kazanacak, öğrencilerimiz başka üniversitelerde eğitim fırsatı bulacak. Online eğitim konusunda ve 'Santral İstanbul' porjemizde destek alacağız” dedi. 226 bin öğrenci ve 15 bin öğretim görevlisini barındıran Laureate Üniversiteler Ağı'nın Rektörü Dr. Juan Salcedo da, “Biz pazarlamanın ötesine geçmiş eğitim kurumuyuz. Bilgi Üniversitesi mezunu öğrencilere istedikleri taktirde ağa mensup olan ülkelerde çalışma ve staj imkanı da sunacağız” dedi.

BİLGİ MÜKEMMELİYETÇİ

Kurdukları üniversiteler ağının yenilkçi düşüncede olduğunu ve bu yenilik ruhunu üniversiteler arasında canlı tutmaya çalıştıklarını anlatan Dr. Salcedo, Bilgi Üniversitesi'ni seçme nedenini de bu üniversitedeki akademik mükemmeliyetçilik ve kendi kendine yeten maddi olanakları olarak açıkladı.


Türkiye'de de yapabiliriz

Walden Üniversitesi Rektörü Dr. Michaela Cole, Bilgi Üniversitesi ile işbirliğine girmek istediklerini, Meksika'daki ağ üniversitelerinde ders kredilerinin yüzde 75'ini ülkesinde tamamlayan öğrencilerin, eğitimlerini Wolden Üniversitesi'nde tamamlayabileceklerini söyledi. Dr. Cole, bu tarz projeleri Türkiye'de de uygulamak istediklerini ifade etti.



17 yıl önce