|

Bilgi 'küresel ağ'a açıldı

Bilgi Üniversitesi öğrenci ve öğretim üyeleri, 24 ülkede 226 bin öğrenci ve 15 bin öğretim görevlisini barındıran Laureate Üniversiteler Ağı'na dahil oldu. Üniversite öğrenci ve personeli uluslararası iş, staj ve araştırma imkanlarından yararlanacak

Elif Yıldız
00:00 - 30/11/2006 Perşembe
Güncelleme: 02:03 - 30/11/2006 Perşembe
Yeni Şafak
Bilgi 'küresel ağ'a açıldı
Bilgi 'küresel ağ'a açıldı

Bilgi Üniversitesi öğrenci ve öğretim üyeleri, 24 ülkede 226 bin öğrenci ve 15 bin öğretim görevlisini barındıran Laureate Üniversiteler Ağı'na dahil oldu. Üniversitenin öğrenci ve akademisyenleri, 16 ülkede 23 üniversiteyle ortak bilimsel çalışma ve iş deneyimi imkanına kavuştu.

Bilgi Üniversitesi'nin Dolapdere Kampüsü'nde düzenlenen törende, Bilgi Üniversitesi Rektörü Aydın Uğur, Laureate Üniversiteler Ağı Rektörü Sr. Juan Salcedo, dünyanın internet üzerinden akademik eğitim veren başlıca üniversitelerinden biri olan Walden Üniversitesi Rektörü Dr. Michaela Cole ve üniversiteler ağında yer alan bazı üniversite rektörleri ile öğretim üyeleri hazır bulundu.

Törende konuşan Bilgi Üniversitesi Rektörü Aydın Uğur, “Üniversitemiz kapsamında 600 öğretim görevlisi ve 600 idari personel ile kısa bir sürede 300 bilimsel araştırmaya imza attık, 150 de kitap yayınladık. Bilimsel veri ve tartışma için gerekli ortamları kurduk. Hata yapmaktan çekinmeyen bireyler yetiştirdik. Şimdi ise 15 ülkede 24 önde gelen üniversiteyle işbirliğine giriyoruz” dedi.

NEDEN BİLGİ ÜNİVERSİTESİ

226 bin öğrenci ve 15 bin öğretim görevlisini barındıran Laureate Üniversiteler Ağı'nın Rektörü Dr. Juan Salcedo da konuşmasında, Laureate Üniversiteler Ağı'nı anlattı. “Günümüz dünyasında bilgi uluslarasılığından yola çıkarak, uluslarası çapta bilgi üretimi ve ağı yakalamak mümkün mü” sorusundan yola çıkarak bu ağı tasarladığını anlatan Dr. Salcedo, “Ağ sayesinde bir üniversiteden diğerine öğrenci kabulu için imzalar, belgeler, referans mektupları gibi bir çok bürokratik işlem yapmak zorunda kalmıyoruz” dedi. Dr. Juan Salcedo, Bilgi Üniversitesi'ni seçme nedenini de bu üniversitedeki akademik mükemmeliyetçilik ve kendi kendine yeten maddi imkanları olarak açıkladı.

SINIRLARI KALDIRAN İŞBİRLİĞİ

Konuşmaların ardından, Bilgi Üniversitesi Rektörü Uğur, Laureate Üniversiteler Ağı Rektörü Salcedo arasında, stratejik işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre Bilgi Üniversitesi öğrenci ve öğretim üyeleri, 24 ülkede 226 bin öğrenci ve 15 bin öğretim görevlisini barındıran Laureate Üniversiteler Ağı'na dahil oldu. 16 ülkede 23 üniversiteyle ortak bilimsel çalışma imkanı yakalayan Bilgi Üniversiteliler, ağın dahil olduğu Avrupa ve Amerika ülkelerinde staj ve iş deneyimi imkanı bulacak.


Üniversiteler birbirini taklit ediyor

Kurdukları üniversiteler ağının yenilkçi düşüncede olduğunu ve bu yenilik ruhunu üniversiteler arasında canlı tutmaya çalıştıklarını anlatan Dr. Salcedo, “ABD ve İngiltere'de küçük üniversiteler birbirini taklit ediyor, üniversiteler Oxford Üniversitesi olmaya uğraşıyor. Artık üniversiteler özgür ve açık hale gelmeli” dedi.



17 yıl önce