|

Bilgin cezaevinde

Dinç Bilgin, DGM Savcısı'na "Konuşursam ortalık karışır. Siyasilerin ismini asla vermem" dedi. Bilgin, daha sonra tutuklanarak Kartal Cezaevi'ne gönderildi.

.
00:00 - 3/04/2001 Salı
Güncelleme: 16:24 - 13/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Bilgin cezaevinde
Bilgin cezaevinde

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'na devredilen Etibank'la ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul DGM Savcısı Ercan Cengiz'e ifade veren Dinç Bilgin, siyasilerin isimlerini açıklamaktan kaçınırken, Cavit Çağlar ve Şükrü Karahasanoğlu'nu suçladı. Savcı Cengiz'in tutuklanmasını istediği bankanın eski patronu Dinç Bilgin, Nöbetçi 6 No'lu DGM yedek hakimliğince tutuklandı. Bilgin saat 20.05'de Kartal Cezaevi'ne konuldu. Oğlu Önay Bilgin ile İsmail Hakkı Karakaya'yı ise serbest bıraktı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen Etibank ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında üç gün Mali Şube'de gözaltında sorgulanan bankanın eski sahibi Dinç Bilgin ile oğlu Önay Bilgin ve yönetim kurulu üyesi İsmail Hakkı Karakaya İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade verdi. Mali Şube'deki işlemleri tamamlanan Dinç Bilgin ile oğlu Önay Bilgin, dün sabah İstanbul DGM'ye sevk edildi. Baba oğul Bilginler, skandal yöntemlerle basın mensuplarının görüntü almasına fırsat verilmeden, bina önüne kadar yaklaştırılan araçla savcılık bölümüne alındı. Dinç ve Önay Bilgin'in ardından önceki gün gözaltına alınan İsmail Hakkı Karakaya da DGM'ye getirilerek aynı yöntemle savcılığa çıkartıldı. Etibank soruşturmasını yürüten İstanbul DGM Cumhuriyet Savcısı Ercan Cengiz, sırasıyla Dinç Bilgin, Önay Bilgin ve İsmail Hakkı Karakaya'nın ifadelerini aldı. Hakkındaki tutuklama kararı nedeniyle yurtdışına kaçan Cavit Çağlar'ın oğlu Mustafa Çağlar ise şubede kaldı.

'Siyasidir, açıklayamam'

Emniyet'teki sorgusunda, suçlamaları redederek, "Hiçbir usulsüz krediye imza atmadım. Borçlarımı da ödeyeceğim" dediği ve topu Etibank'ın yönetim kuruluna attığı öne sürülen Bilgin'in bu sözlerini DGM'de de tekrarladığı öne sürüldü. Israrla "Bankacı değilim. Gazeteciyim" şeklinde ifade vererek, bankacılık işine bazı siyasilerin baskıları sonucu girdiğini söyleyen Bilgin'in mahkeme aracılığıyla tehditler savurduğu öne sürüldü. Bilgin'in, bir ara "İşin içinde siyasiler var. Konuşursam ortalı

23 yıl önce