|

Bilici Hocaefendi dualarla uğurlandı

İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden Mustafa Bilici Hocaefendi dün son yolculuğuna uğurlandı. Fatih Camii’nde Hüsamettin Vanlıoğlu Hoca’nın kıldırdığı cenaze namazının ardından Edirnekapı Sakız Ağacı Mezarlığı’nda toprağa verilen Bilici’yi, İsmailağa Cemaati’nin ileri gelenleri ve yüzlerce seveni uğurladı.

Haber Merkezi
00:00 - 25/03/2022 Cuma
Güncelleme: 22:56 - 24/03/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Mustafa Bilici Hocaefendi'nin cenaze namazı Fatih Camii'nde kılındı.
Mustafa Bilici Hocaefendi'nin cenaze namazı Fatih Camii'nde kılındı.
İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden
Mustafa Bilici Hocaefend
i son yolculuğuna uğurlandı. Yaklaşık 2 aydır tedavi gördüğü Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nde önceki gün vefat eden Bilici Hocaefendi, Fatih Camii’nde dün öğle vakti Hüsamettin Vanlıoğlu Hoca’nın kıldırdığı cenaze namazının ardından Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Hayatını İslam’a adayan
Bilici Hocaefendi
’nin cenaze namazına İsmailağa cemaatinin ileri gelenleri ve yüzlerce seveni katıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve eski valilerden İrfan Balkanlıoğlu da cenazede hazır bulundu.

DUASI KABUL OLDU

  • Kılınan cenaze namazının ardından helallik aldıran ve kısa bir konuşma yapan Cübbeli Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, “Mustafa hocamızın duası kabul olmuştur. Efendi hazretlerimizden evvel ölmek için dua etmiştir. Bu duası kabul olmuştur. Bilici hocamız hayatında Kur’an hizmetinde, ibadetinde, kıraatlerinde, amelinde çok titizdi. Hiç taviz vermeden efendi hazretlerimize bağlılık üzerine hizmet etmiştir. Debbağ Yunus Camii’nde ben 7 yaşındayken imamlık yapardı hocamız. 50 yıldan fazladır tanıyorum. Kendisinin salih bir Allah dostu velilerden olduğuna şahitlik ederim” dedi.

İSLAMA ADANMIŞ BİR ÖMÜR

1932’de Trabzon’un Of ilçesine bağlı Onur Köyü’nde dünyaya gelen Mustafa Bilici Hocaefendi, hıfzını 1948-1950 yılları içerisinde Of’ta tamamladı. Şeyhülkurrâ Mehmet Rüştü Âşıkkutlu Hoca Efendi’den tâlim ve tashîh-i hurûf dersleri alan Hocaefendi, özel olarak sarf, nahiv, belâğat, tefsîr, hadîs, fıkıh ve kelâm alanında çalışmalarda bulundu. 1959’da İshak Paşa Camii’nin imam hatipliğine başlayan Bilici Hocaefendi, ardından Debbağ Yûnus Câmii’ne tayin oldu ve ilerleyen dönemde Fâtih Kovacıdede Câmii’nde uzun yıllar imam hatiplik yaptıktan sonra emekliye ayrıldı. 17 yaşında yanına geldiği ve hiçbir zaman ayrılmadığı Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’den medrese ilimlerini tahsil eden Bilici, İsmailağa Heyeti’nin de üyelerindendi. Bilici Hocaefendi, İslâmî ilimler ve tarîkat hizmetlerinin devamı konusundaki çalışmalarını son hastalığına dek sürdürdü.

#İsmailağa Cemaati
#Mustafa Bilici
#Fatih Camii
#Hüsamettin Vanlıoğlu
#Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı
2 yıl önce