|

Bir 'CASA' belgesi daha

Ardarda düşerek bütün dikkatleri üstüne çeken İspanyol CASA CN-235 tipi hafif nakliye uçaklarına dair bilgi notlarında birçok olumsuzluğun dile getirildiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
00:00 - 28/05/2001 Pazartesi
Güncelleme: 15:07 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Ardarda düşerek dikkatleri üstüne çeken İspanyol CASA CN-235 tipi hafif nakliye uçaklarına ilişkin ilk raporların olumsuz olduğu ortaya çıktı. Türkiye'nin hava kuvvetlerinin modernizasyonu çerçevesinde alınan CASA'larla ilgili yapılan ilk testlerde CASA'ların 'dump' kabileyitinin olmadığı tesbit edildi. Zorunlu iniş anında uçağın alana inmeden önce yangın ve patlama riskini azaltmak için yakıtını boşaltması anlamına gelen dump kabiliyetinin olmaması uçaklar için ilk eksik not olarak raporlara geçiyor.

General 'G-222' diyor ama...

Türkiye'nin açtığı ihale sonucunda en sona kalan İtalyan G-222 ve İspanyol CASA CN-235 arasındaki mücadeleyi CASA'ların kazanması, o dönemdeki Türkiye-AB ilişkilerine bağlanıyor. İspanyol hükümetinin Türkiye'yi AB sürecinde desteklemesine karşılık olarak ihale edilen CN 235'lere dair bir değerlendirmede, CN 235'lerin G-222'lere göre daha kapasitesiz olduğu vurgulanıyor.Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Halis Burhan'ın imzasını taşıyan değerlendirme notunda ilginç bilgilere yer veriliyor. Korgeneral Burhan, Savunma Sanayii Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'na hitaben yazdığı yazıda, İtalyan G-222'lerin diğer uçaklara nazaran daha kabiliyetli olduğuna dikkat çekiyor.

Testler olumsuz çıktı
Öte yandan komuta kademesine verilen bir başka bilgi notunda ise CN-235'lere ilişkin olumsuz değerlendirmeler yapılıyor. 9 kişilik ekip tarafından testleri yapılan CN-235'lerle ilgili olarak, verilen olumsuz not ise şöyle : "Paraşütçü kapılarının açma ve kapama sürat limitlerinin 100-120 knot arasında olduğu, rampa açma-kapama sürat limitinin 100-130 knot arasında olduğu tesbit edilmiştir. Uçağın plakasında manevra limiti olarak 160 knot gösterilmekte olduğundan 160 knotın üzerindeki hareketlerde tahditli kumanda verilebilmekte, kumanda verilebilmesi için ise süratin düşürülmesinin gerekliliği belirlenmiştir."


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce