|

Bir damla 'ter' yakalattı

İstanbul'un farklı semtlerinde işyerlerini soyan hırsızlar, kepenkleri açmaya çalıştıkları sırada döktükleri "ter" sayesinde yakalandı. Polisin ter damlalarından DNA'larını belirlediği 6 hırsız zanlısı gözaltına alındı.

Ergün Çolakoğlu
00:00 - 9/04/2009 Perşembe
Güncelleme: 02:52 - 9/04/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Bir damla 'ter' yakalattı
Bir damla 'ter' yakalattı

Fatih ve Şişli'de üç ayrı tekstil işyerinin aynı yöntemlerle soyulması polisin dikkatini çekti. Her iki işyerinin kepenklerin demir makasıyla kesildiğini belirleyen polis, olay yerindeki delilleri incelemeye başladı. Olay yerinde bulunan ter damlalarını kriminal incelemeye alan polis, hırsızların DNA'sından yola çıkarak kimliklerini belirledi.

Şişli'de bir tekstil firmasına girerek çaldıkları ürünleri semt pazarlarında gerçek fiyatlarının çok aşağısına sattıkları belirlenen 6 kişilik hırsızlık çetesi üyesi Volkan T., Serdar O. ve Soner O. isimli iki kardeş, Ersin Ş., Cüneyt K. ile İlhami P. suçüstü yakalandı. Çete üyelerinin emniyetteki verdiği ifadesinde çaldıkları 500 euro değerindeki Bulgari marka saatleri orijinal olduğuna inandıramadıkları için alıcılarına 5 TL ye kadar düşürerek sattıkları öğrenildi.

DNA'LAR AYNI ÇIKTI

Olay yeri inceleme ekiplerince bulunan ve Kriminal Polis Laboratuarı'nda incelenen ter örneği ile yakalanan zanlılardan birinin DNA örneği birbiriyle aynı çıktı. Ayrıca, Şişli' de meydana gelen iki ayrı hırsızlığın ardından yapılan olay yeri incelemesinde bulanan kıl örnekleri ile iki ayrı zanlının DNA örnekleri de birbirleriyle aynı çıktı. Bunun üzerine zanlılara bu üç ayrı işyerindeki hırsızlık olayından da işlem yapıldı. Ayrıca zanlıların hırsızlık yaptıkları bir işyerinden çıkarken güvenlik kameralarına yakalandıkları tespit edildi.

Hırsızlık suçlarından çok sayıda sabıkaları olduğu öğrenilen zanlılardan Volkan T.'nin çete lideri olarak ekibi organize ettiği öğrenildi. Çete üyelerinden İlhami P.'nin ise bir süre önce cezaevinden çıktığı, öncesinde bir hırsızlık çetesinin liderliğini yürüttüğü öne sürüldü. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan ve ifadeleri alınan 6 zanlı Şişli Adliyesi'ne sevk edildi.


15 yıl önce