|

Bir dokunuşla çifte mutluluk

Savaş ve açlığın kol gezdiği coğrafyalarda anne çocuk sağlığını korumak için çalışmalar yürüten Yeryüzü Doktorları, ‘Doğmak En Temel Hak’ projesiyle binlerce yaşama dokundu. Başkan Yahyahan Güney, “Bir kişinin hayatına dokunuyorsunuz, iki kişilik bir mucize olarak karşınıza çıkıyor” dedi.

Aybike Eroğlu
04:00 - 11/11/2018 Pazar
Güncelleme: 00:27 - 11/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
‘Doğmak En Temel Hak’ projesiyle binlerce yaşama dokundu.
‘Doğmak En Temel Hak’ projesiyle binlerce yaşama dokundu.

Yeryüzü Doktorları, dünyanın dört bir yanında anne-bebek sağlığını korumak için çalışıyor. Yeryüzü Doktorları Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, özellikle savaş ve açlığın kol gezdiği coğrafyalarda çalışma yaptıklarını anlattı. Güney, "Yaptığımız çalışmalar sonucu engelliler, yaşlılar, kadınlar ve çocuklar gibi bazı grupların oldukça kırılgan olduğunu fark ettik. Daha az bir bütçeyle daha fazla etkinin hamileler ve yeni doğanlar üzerine yapılabileceğini gördük. 'Doğmak En Temel Hak Projesi' bu bilinçle hayata geçti" şeklinde konuştu.


ONLARCA DOĞUM

Projenin kendisini çok heyecanlandırdığını anlatan Güney, “Bir kişinin hayatına dokunuyorsunuz, o iki kişilik bir mucize olarak karşınıza çıkıyor. Bu hayat kurtarmanın ötesinde bir his” şeklinde konuştu. Kampanya kapsamında Suriye’de Azez iline bağlı Soran beldesindeki klinikte 46 doğum ve 3 binden fazla muayene yapıldığını anlatan Güney, Somali’de Mogadişu’da bulunan klinikte ise 84 doğum ve 3 binden fazla muayene gerçekleştirildiğini aktardı. Sınır ötesindeki en büyük kaybın doğum sağlığı olduğunu anlatan Güney, "Nijer’de bulunduğumuz bir dönemde, doğum yapmış kadınlar ile bebeklerin, hastane koridorunda yere serilen bez üstünde yattıklarını gördük" dedi.

#Yeryüzü Doktorları
#Savaş
#Yahyahan Güney
5 yıl önce