|

Bir Emrah gider bin Emrah gelir

Irak’ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesi, Bingöl, Ağrı ve Tunceli’de biri gri listede aranan 9 terörist öldürüldü. Bingöl’deki çatışmada Uzman Çavuş Emrah Ateş şehit düştü. Uzman çavuş olacağı öğrenilen şehidin kardeşi Kemal Ateş, “Ben de hazırım şehit olmaya. Bir Emrah gider, bin Emrah gelir. Ağabeyimin kanı yerde kalmayacak” diyerek hainlere meydan okudu.

Yeni Şafak
04:00 - 27/08/2018 понедельник
Güncelleme: 02:52 - 27/08/2018 понедельник
Yeni Şafak
Şehit Yunus Emrah Ateş’ten (sağda) geriye Kurban Bayramı’nın birinci günü oğlu Muhammed ve kardeşi Kemal’le çektirdiği fotoğraf kaldı.
Şehit Yunus Emrah Ateş’ten (sağda) geriye Kurban Bayramı’nın birinci günü oğlu Muhammed ve kardeşi Kemal’le çektirdiği fotoğraf kaldı.

Terörle mücadeledeki kararlılık, PKK’ya ağır darbe vuruyor. Her gün aranan listesi ve sözde elebaşlarının da aralarında bulunduğu teröristlerin öldürülmesi, örgüt içi dağılmayı hızlandırıyor. Dün de saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 9 terörist öldürüldü. Irak’ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesinde 3, Bingöl Karlıova’da 2, Ağrı’da 2 ve Tunceli Bali Deresi’nde 2 terörist hava destekli operasyonlarla etkisiz hale getirildi. Ağrı’da öldürülen 2 teröristten birinin ‘gri’ listede aranan “Tolhildan” kod adlı Fecri Demir olduğu belirlendi.Bingöl’de ise öldürülen 2 teröristten birinin ‘gri’ listede aranan “Poyraz Agir” kod adlı Mehmet Şirin Özen olduğu tespit edildi.

BİR ŞEHİT, İKİ YARALI

Bingöl Karlıova’da biri gri listede 2 teröristin öldürüldüğü çatışmada 1 asker şehit olurken 2 asker de hafif yaralandı. Yaralı askerler Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, bölgedeki operasyonlar ise sürüyor. Şehit Uzman Çavuş Yunus Emrah Ateş’in (28) naaşı Malatya’da düzenlenen askeri törenin ardından memleketi Gaziantep’in İslahiye ilçesine uğurlandı. Evli ve bir çocuk babası olan şehidin Kurban Bayramı için 7 gün izin aldığı, bayramın ilk günü baba ocağında kurbanını kesip aynı akşam görev yerine döndüğü öğrenildi.

KANI YERDE KALMAYACAK

Şehidin emekli güvenlik korucusu olan babası Musa Ateş, “Şehitlik bana nasip olmadı ama çocuğuma nasip oldu. Vatan sağ olsun” derken, kardeşi Kemal Ateş’in de uzman çavuş olacağı öğrenildi. Şehidin 1997/2 tertip Şırnak Beytüşşebap’da askerliğini yapan kardeşi Kemal’in askerliğinin bitimine 6 ay kala uzman çavuşluk için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı. Ağabeyi gibi asker olmak istediğini belirten Kemal Ateş, “Vatan sağ olsun. Ben de hazırım şehit olmaya. Bir Emrah gider bin Emrah gelir. Ağabeyimin kanı yerde kalmayacak. Teröristlere kan kusturacağız” diye konuştu.

  • Şehit teğmene son görev
  • Ağrı Doğubayazıt’ta 21 Ağustos’taki operasyonda ağır yaralanıp tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Piyade Teğmen Celal Dağlı (25) dün memleketi Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Dağlı, Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Şehit Celal Dağlı’nın annesi Aysel Dağlı, 2 hafta önce nişanlandığı nişanlısı Ebru ve 4 kardeşi cenazenin geçişi sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.
#Bingöl
#Ağrı
#Tunceli
6 лет назад