|

Bir öğrenci, IMF Başkanı'na ayakkabı fırlattı

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'a konuşma yaptığı sırada bir öğrenci ayakkabı fırlattı.

Yeni Şafak
00:00 - 1/10/2009 Perşembe
Güncelleme: 11:49 - 1/10/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Bir öğrenci, IMF Başkanı'na ayakkabı fırlattı
Bir öğrenci, IMF Başkanı'na ayakkabı fırlattı

Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde bir öğrenci, konferans veren IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'a ayakkabı fırlattı. Daha sonra kürsüye koşan öğrenci, gözaltına alındı.

Bilgi Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelen IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, konuşmasının sonunda protesto edildi. ABD'nin eski başkanı George Bush'a yönelik Irak'ta yapılan tepkiye benzer şekilde ayağa kalkan bir öğrenci, ayağındaki spor ayakkabısının tekini çıkararak IMF Başkanı'na fırlattı. Ayakkabı Strauss-Kahn'a isabet etmezken, öğrenci daha sonra kürsüye doğru koşmaya başladı. Salonda bulunan sivil polis ekipleri ve emniyet görevlileri, tepkisini sürdüren öğrenciyi yaka paça gözaltına

aldı. Salondan çıkarılan öğrenci, yere yatırılarak bir süre bekletildi. Öğrenci daha sonra bir odaya alındı.

Öte yandan, protestonun ardından salondaki bir grup öğrenci slogan atmaya başladı.


IMF BAŞKANI ÜNİVERSİTEDEN AYRILDI

Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde bir öğrencinin ayakkabı fırlattığı IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'a, protestonun ardından okuldan ayrıldı.

Öğrencinin protestosunun ardından konferans salonundan çıkartılan Dominique Strauss-Kahn, bir süre üniversitenin arka kısmında bekletildi. Protestocu öğrencilerin gözaltına alınıp, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmesinin ardından, bir süre daha üniversitede bekletilen Kahn, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında dışarı çıkarılarak götürüldü.

15 yıl önce