|

Birileri istedi diye kabine değişmez

TBMM resepsiyonunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, istikrar ve güvenin bir ülkenin kalkınmasındaki en önemli iki başlık olduğunu vurguladı. Erdoğan “Birilerinin siparişi üzerine ben kabine değişikliğine hiçbir zaman gitmem, böyle bir adetim yok” dedi.

Fazlı Şahan ve
04:00 - 24/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 02:26 - 24/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Erdoğan, Bahçeli ile ayak sohbet etti.
Erdoğan, Bahçeli ile ayak sohbet etti.

Meclis’in açılışının 99. Yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı dolasıyla TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ev sahipliğinde TBMM Şeref Salonu’nda resepsiyon verildi. Resepsiyona katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salonda masaları teker teker ziyaret etti. MHP Lideri Devlet Bahçeli ile de ayak üstü kısa bir sohbet gerçekleştiren Erdoğan, resepsiyon girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DEĞİŞİM GEREKİYORSA ZATEN YAPARIZ

Erdoğan bir gazetecinin “Kabine revizyonu, değişme sinyalini vermiştiniz 31 Mart akşamı” yorumu üzerine şunları söyledi: “Hiçbir zaman ben bununla ilgili açıklama yapmadım. Bir defa şunu bilin eğer Anayasa değişikliği yaptıktan sonra kurmuş olduğumuz bu hükümette bizler medya veya birileri istedi diye eğer kabine değişikliği yoluna gidecek olursak, bu ülkede istikrar diye bir şey kalmaz. İstikrar ve güven bir ülkenin kalkınmasında en önemli iki başlıktır ve bugüne kadar hiçbir zaman bu yola tevessül etmedim. Eğer bir değişme gerekiyorsa gerektiği zaman onu zaten yaparız ama birilerinin siparişi üzerine ben kabine değişikliğine hiçbir zaman gitmem, böyle bir adetim yok.”


YSK KARARINA YORUM YAPAMAM

AK Parti'nin İstanbul seçimleriyle ilgili olağanüstü itirazlarını görüşen YSK'nin, “KHK'lıların oy kullanabileceği”ne yönelik kararıyla ilgili soru üzerine Erdoğan, “Karara yönelik herhangi bir yoruma girmeyeyim. Şu anda aklımda kaldığı kadarıyla 9 maddede itiraz vardı. Diğer 8'i üzerinde de onların incelenmesine ayrıca karar vermişler. 8 maddenin de incelenmesini şu anda izliyoruz. Onlar da tabii çok çok ciddi başlıklar. Onlar da incelendikten sonra nihai kararı bekleyeceğiz ama şimdi kanun hükmündeki kararnamelerle ilgili bu tür bir kararı verdikten sonra benim söyleyeceğim bir şey yok” dedi.


RAMAZAN SONRASI TEŞKİLAT TOPLANTISI

“Parti yönetiminde, teşkilatlarda bir değişiklik söz konusu olabilir mi?” sorusuna karşılık Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Parti yönetiminde zaten yeri geldikçe il başkanlarımızla veya farklı yerlerde değişiklikler yapıyoruz. Bu farklı bir şey ama kabine çok daha farklı bir şey. Nasip olursa Ramazan öncesi olmaz ama Ramazan’dan sonra da aynı şekilde bir teşkilat toplantısı yapacağım”

  • Türkiye ittifakı 82 milyon
  • Erdoğan, bir gazetecinin “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türkiye ittifakına mesafeli yorumları oldu nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna, “Benim Türkiye ittifakıyla kastım... Cumhur'dan kastımız nedir? Tüm Türkiye'dir. Türkiye ittifakı da Cumhur İttifakı'nın farklı bir versiyonudur. 82 milyonu biz bir ittifak içerisinde 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' olarak topluyoruz. Kastımız da budur.” yanıtını verdi.
  • Trump ile yakın zamanda görüşeceğiz
    “Yakın zamanda ABD Başkanı ile bir görüşmeniz ya da kendisinin Türkiye'yi bir ziyareti olabilir mi?” sorusu üzerine Erdoğan, “Olabilir. Şu anda randevu planımız kendisinden oldu. Bugünlerde olabilir” diye konuştu.


#TBMM
#Recep Tayyip Erdoğan
#Kabine
5 yıl önce