|

Birinci sınıf valiler yolda

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan tasarıyla 'Birinci sınıf mülki idare amirliği' sınıfı ihdas ediliyor. Valiler, birinci sınıfa ayrılmış mülki idare amirleri arasından tayin edilecek.

Yeni Şafak
00:00 - 5/05/2004 Çarşamba
Güncelleme: 10:57 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Meclis'e gönderilen tasarıyla vali atamasında torpil dönemine son veriliyor. Tasarıyla 'Birinci sınıf mülki idare amirliği' sınıfı ihdas ediliyor. Tasarı vali ve mülki idare amirlerinin atanmasında özel ilişkiler ve siyasi konjonktüre göre atama yapılması dönemini kapatmak için hazırlandı. Dahiliye Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören tasarıya göre 'Birinci sınıf mülki idare amirliği' unvanı ihdas ediliyor. Birinci sınıf mülki idare amirlerinin tespiti amacıyla yapılacak inceleme ve değerlendirmeler, İçişleri Bakanlığı encümenince her yıl Kasım ayında yapılacak. Bu değerlendirmeler sonucunda başarılı olabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 75 puan almak gerekecek. Birinci sınıf mülki idare amirliği statüsüne yükselmeye layık görülenle Resmi Gazete'de açıklanacak.

Tasarıya göre İçişleri Bakanlığı müsteşar yardımcıları, genel müdürleri, kurul başkanları birinci sınıfa ayrılmış mülki amirler arasından atanacak. Mülki idare amirliği hizmetleri sınıfından vali olarak atanacaklarda birinci sınıf mülki idare amiri olma şartı aranacak.

Tasarının gerekçesinde "Çağdaş yönetim anlayışında yöneticilerin, görevde yükselmeleri özel ilişkiler ve siyasi konjonktür gibi subjektif etkiler yerine kişilik, bilgi, birikim, performans gibi objektjif ilkelere dayanan terfi sisteminin getirilmesi genel kabul gören bir yaklaşımdır. Mülki idare amirlerinin yükselmelerinde konjonktüre göre değişmeyen, objektif kriterlere göre belirlenecek birinci sınıf mülki idare amirliği sınıfı ihdas edilmektedir" denildi.

Valilerin maaşı artıyor

Tasarı ile valiler başta olmak mülki idare amirlerinin özel hizmet ve makam tazminatları da arttırılıyor. Tasarıya göre, yeni ihdas edilen birinci sınıf mülki idare amirlerinin ek göstergesi 5800 olacak.

  • BİLAL ÇETİN/ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce