|

Birlikte hücum

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı yakınında 18 Eylül’de başlattığı askeri tatbikatta 9 gün geride kaldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:29 - 27/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Önceki gece Silopi’ye askeri uçakla gelen Iraklılar, Türk askeriyle birlikte aynı operasyonu çalıştı.
Önceki gece Silopi’ye askeri uçakla gelen Iraklılar, Türk askeriyle birlikte aynı operasyonu çalıştı.

Sınırın sıfır noktasında 3’ü subay 35 Iraklı askerin de görev aldığı tatbikatta ileri hücum eğitimini kapsayan ‘3. safha’ icra edildi. Önceki gece Silopi’ye askeri uçakla gelen Iraklılar, Türk askeriyle birlikte aynı operasyonu çalıştı. Zırhlı Müdahale Aracı (ZMA), Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT), T-155 Fırtına obüsleri ve M60T Sabra tanklarıyla gerçekleşen tatbikatta Türk askerlerinin mevziler arası geçiş ve hızlı mevzi değiştirme gibi faaliyetlerini karargahtan takip eden Iraklılar, brifing sonrası kendileri de araziye dağıldı. Irak askerlerinin Mehmetçikten ayırt edilmesi için siyah renkte kamuflaja büründüğü görüldü.

HİLAL TAKTİĞİYLE HÜCUM

Tanklara asılan Türkiye ve Irak bayraklarını sallayan askeri birlikler eşgüdüm mesajı verirken, Mehmetçik tatbikat boyunca tanklardan ilk kez inerek hücum senaryolarını çalıştı. Gruplar halinde gerçekleşen eğitimde önde Türkiye ve Irak bayrakları taşıyan askerleri zırhlı araçlar hilal taktiğiyle koruma çemberine aldı. Araçların çıkardığı tozda kamufle olan Mehmetçik ve Iraklıların gösterisi gerçek savaş sahnelerini aratmadı. Bu arada tatbikatta bir ilk daha yaşandı. ASELSAN yapımı alçak irtifa hava savunma araçları ATILGAN ve ZIPKIN da konuşlandığı mevziden çıkarak birlikleri havadan gelebilecek olası saldırılara karşı koruma altına aldı.

#Irak
#Türkiye
#.tatbikat
7 yıl önce