|

Bisikletle Mikro Kredi turu

3 Fransız genç, dünyadaki yoksul kadınların iş sahibi olmasını hedefleyen Mikro Kredi uygulamalarını gözlemek için yollara döküldü. Bir yıl boyunca bisikletle gezecek olan gençlerin ilk durağı Türkiye.

Yeni Şafak
00:00 - 16/10/2004 Cumartesi
Güncelleme: 21:18 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

3 Fransız genç, dünyadaki "Mikro Kredi" uygulamalarını gözlemek için bisikletleri ile yollara döküldü. Türkiye'de bu konuda bir ilki gerçekleşktiren Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ( KEDV), kamuoyunun dikkatini mikro kredi konusuna çekebilmek için bisikletlerle dünyayı dolaşan 3 Fransız gencini ağırlıyarak, onlarla Türkiye ve dünyadaki mikro kredi uygulamaları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Fransa'dan bisikletle yola çıkan Timothee Coisne, Thomas Roquette ve Maxime Thiriez'in ilk durağı Türkiye. Buradan Suriye, Ürdün, Mısır, Hindistan, Bangladeş, Tayland, Laos, Vietnam, Kamboçya, Peru, Bolivya ve Brezilya'ya gidecek olan 3 genç, bu turu 1 yılda tamalamayı planlıyor.

1 yılda 15 bin euro bağış

Bu projenin üç amacı olduğunu dile getiren Timothee Coisne, şöyle " Bu tur sayesinde dünyadaki uygulamaları gözlemleyerek Fransa'daki ekip arkadaşlarımıza ileteceğiz. Ve aynı zamanda bu tur ile dünya kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Bir yıl boyunca 15 bin km yol yapacaklarını belirten Coisne, her km için 1 Euro bağış alacaklarını ve bir yıllık turun bitiminde mikro kredi kurumlarına 15 bin Euro bağış toplayacaklarını ifade etti. Türkiye'deki uygulamaların çok olumlu sonuçlar yarattığını gözlemlediklerini söyleyen Coisne, uygulamaları şu şekilde değerlendirdi; "Bu projenin amacı, teminat gösteremediği için geleneksel bankacılık hizmetlerinden faydalanamayan dar gelirlilere kredi sağlıyor. Bazı ülkelerde Mikro Kredi veren kurumlar, bu krediyi bankalardan daha yüksek faiz oranlarıyla veriyor. Türkiye'de ise bu oran bankalarla ayrı, bu çok önemli. Ayrıca, KEDV'in iki yıl içinde kendi kendine yeterli hale gelebildiğini gördük bunu da önemle bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Bu projeye Türkiye'de ihtiyaç olduğu ortada. Umarım özel sektörün de ilgisini çeker".

  • GÜLDEN TÜMER / İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce