|

Bıyık fantezisi: Skandal açıklamaları tepki görmüştü

Bolu’nun CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan, skandal icraat ve talimatlarına bir yenisi daha eklendi. Özcan’ın kılık kıyafet genelgesinde pes dedirten ‘bıyık’ talimatnamesi şöyle: Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudağı geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur. Alt uçlar dudak hizasında kesilir... Özcan Koronavirüsten ölenler için “Zaten bir ayakları çukurdaydı” demişti.

Ayşe Mine Alioğlu
00:00 - 10/12/2020 Perşembe
Güncelleme: 23:30 - 9/12/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Tanju Özcan
Tanju Özcan
Daha önce koronadan hayatını kaybeden yaşlılar için “Abartmaya gerek yok. Zaten bir ayakları çukurdaydı” diyen, mültecilerin aşevini kapatan, ‘Artık zapt edemiyorum. Şebeke suyuna şap katacağım’ ifadeleriyle hemşerilerine hakaret eden Bolu’nun CHP’li Belediye Başkanı
akıllara ziyan bir kılık-kıyafet talimatı gündemde.

SAKALA YASAK GELDİ

  • Özcan, 08.12.2020 tarihinde yayınladığı genelgede,
    “Atatürk devrim ve ilkelerine uygun, uygar aşırılığa kaçmayacak, sade bir kılık kıyafette olmaları, kıllık ve kıyafette birlik ve bütünlük içerisinde bulunmalarının sağlanması amaçlanmıştır”
    diyerek çalışanlarına sakalı yasaklayıp kravat takma zorunluluğu getirdi.

BIYIK TARİFİNE BAK

Talimattaki asıl bomba ise ‘bıyık’ maddesi oldu. Özcan talimatta akla ziyan bir bıyık tarifi yaptı. Talimattı şu ifadeler kullanıldı:
“Görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıya favori bırakılmaz. Saçlar kulağı kapamayacak şekilde uzatılabilir. Temiz, bakımlı ve taranmış olur. Her gün sakal tıraşı olunur sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudağı geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur. Alt uçlar dudak hizasında kesilir.”

UYMAYAN YANDI

  • CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan Kılık kıyafet yazısında kurallara uymayan personele idari ceza uygulanacağı tehdidinde bulunularak şunlar kaydetti:
    "Konu ile ilgili olarak birim amirlerince gerekli tedbirlerin alınarak, personelin ikaz edilmesini, kılık ve kıyafetine özen göstermeyenler hakkında gerekli idari işlemin tesis edileceğinin bilinmesini, uygulanmada herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemesini önemle rica ederim. "
#CHP
#Bolu
#Belediye Başkanı
#Tanju Özcan
3 yıl önce