|

Biz kalırsak endişeler azalır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda Afganistan’ı görüştü. Erdoğan, şartların oluşması halinde Türkiye’nin Kabil Havaalanı’nda kalmaya devam edeceğini, bunun hem uluslararası kamuoyu hem Afgan halkının endişelerinin giderilmesine katkı sunacağını söyledi.

00:00 - 22/08/2021 Pazar
Güncelleme: 05:10 - 22/08/2021 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Rusya Devlet Başkanı Putin
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Rusya Devlet Başkanı Putin
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Her iki görüşmede de Afganistan’daki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı. Erdoğan Putin'le görüşmesinde Kabil Havaalanı'nın güvenliği ve işletilmesi sorumluluğunu, uygun şartların oluşması halinde gelecekte de devam ettirebileceklerini;
Türkiye’nin sürdüreceği bu sorumluluğun, başta uluslararası kamuoyu ve Afgan halkı olmak üzere tüm tarafların endişelerinin giderilmesine katkı sunacağını dile getirdi.
  • Afganistan’da kurulacak yeni hükümetin, Afgan halkının çeşitliliğini yansıtacak şekilde kapsayıcı olması gerektiğini söyleyen Erdoğan, Kabil’de Taliban ve Cumhuriyet liderleri arasındaki görüşmelerin başlamasının ümit verici olduğunu ifade etti.
    Erdoğan ve Putin, Afganistan’da önümüzdeki dönem kurulacak hükümetle geliştirilecek ilişki hususunda da eşgüdüm içinde olma noktasında anlaştı. Merkel'le görüşmede ise Afganistan'dan yapılacak tahliyelerin öncelikli olduğu konusunda mutabık kalındı.
    Erdoğan, halihazırda 5 milyon sığınmacıyı misafir eden Türkiye’nin yeni bir göç yükünü kaldıramayacağını dile getirdi.
#Putin
#Recep Tayyip Erdoğan
#Afganistan
#Kabil
#Türkiye
3 yıl önce