|

Biz ölürsek hemen 'Muammer abi'yi ara

Malatya'da yaşanan vahşi saldırıda suçüstü yakalanan zanlılardan Cuma Ö.'nün olayd an önce yurt arkadaşı Mehmet Y.'ye "Eğer ölürsek, Muammer abiye hemen haber ver" dediği ortaya çıktı. Kilit isim Muammer Ö. önceki gün Tuzla'da yakalandı

Salih Aydın
00:00 - 22/04/2007 Pazar
Güncelleme: 02:44 - 22/04/2007 Pazar
Yeni Şafak
Biz ölürsek hemen 'Muammer abi'yi ara
Biz ölürsek hemen 'Muammer abi'yi ara

Malatya'da Hıristiyanlık'la ilgili yayınların basım ve dağıtım işinin yapıldığı Zirve Yayınevi'ni basarak üç kişiyi öldüren saldırganlardan Cuma Ö'nün, yurttan yakın arkadaşı Mehmet Y'ye, "Eğer ölürsek, Muammer abiye hemen haber ver" dediği ortaya çıktı. Cinayet sonrası gözaltına alınanların bir üst halkası olduğu düşünülen Muammer Ö'nün bağlantıları araştırılıyor. Malatya Emniyet Müdürlüğü'nde oluşturulan özel ekip tarafından sorgulanan Zirve Yayınevi baskıncılarının, saldırı emri almış olabileceği düşünülen bağlantıları üzerindeki çalışmalar sürüyor. Polisin şu ana kadar ulaşabildiği en önemli bağlantı, 19 yaşındaki Muammer Ö. Kilit isim Muammer Ö'nün adına, İhlas Yurdu'ndan gözaltına alınan Mehmet Y'nin verdiği bilgiler sayesinde ulaşıldı.

MUAMMER Ö. BAŞKAN'IN OĞLU

Mehmet Y, saldırıya katıldığı iddiasıyla olayın yaşandığı işhanında yakalanan Cuma Ö'nün yakın arkadaşı. Saldırı planını ve ne zaman yapılacağı konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olduğu belirtilen Mehmet Y, Cuma Ö'nün kendisine, eyleme giderken, "Olay sırasında ölürsek, hemen Muammer abiyi ara" dediğini söyledi.

Polis bu ifade üzerine, 1988 Malatya doğumlu Muammer Ö'nün peşine düştü. Olaydan 48 saat sonra, İstanbul Tuzla'da polis tarafından yakalanıp Malatya'ya götürülerek sorguya alınan Muammer Ö'nün vereceği bilgilerin, olayı arkasındaki bağlantıların açığa çıkması açısından önem taşıdığı belirtiliyor. 'Büyük abi' olduğu iddia edilen Muammer Ö'nün, Malatya'nın Darende ilçesine bağlı Ayvalı beldesinin belediye başkanı Vahap Özdemir'in oğlu olduğu ortaya çıktı. Cinayetten hemen sonra gözaltına alınan Cuma Ö.'nün de başkanın akrabası olduğu belirlendi.

İKİNCİ KİLİT İSİM SALİH G.

Öte yandan soruşturmada bütün gözler hastanede tedavi gören ve ifadesi alınamayan Emre G.'ye çevrilirken; olayda ikinci kilit ismin gözaltındaki Salih G. olduğu belirtildi. Yetkililer, olay günü gözaltına alınan Salih G.'nin diğer üç kişiyi eylem için ayarladığı ve olaydan sonra binadan çıkarken pantolonunda kan izi bulunan tek kişinin de Salih G. olduğunu belirtti. Ek gözetim süresi alınan zanlıların önümüzdeki hafta pazartesi ya da salı sabahı adliyeye çıkarılması bekleniyor. Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirbağ, "Bu soruşturma gittiği yere kadar gidecek. Kimsenin kuşkusu olmasın. İç ve dış bütün bağlantıları varsa tek tek ortaya çıkarılacaktır" açıklaması yaptı.


Ankara'da 5 yer korumaya alındı

Malatya'da bir yayınevinde 3 kişinin öldürülmesinin ardından Ankara'daki bazı yerler koruma altına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü, Hristiyanlık'la ilgili yayın yapan bazı yerlerde önlem alınması için birimlerini uyardı. Altındağ ve Çankaya bölgesindeki 3 matbaa, bir yayınevi ve bir radyo çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Karakol ekipleri ve terörle mücadele ekipleri matbaa, yayınevi ve radyonun bulunduğu binalara giren çıkan şüphelileri incelemeye alarak uzaktan kontrol ediliyor. Şüpheli görülen kişilerin kimlikleriyle ilgili araştırma yapılıyor.


17 yıl önce