|

Blackberry'nin arızası giderildi

Blackberry telefonlarındaki arıza tamamen giderildi.

Aa
00:00 - 13/10/2011 Perşembe
Güncelleme: 16:42 - 13/10/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Blackberry'nin arızası giderildi
Blackberry'nin arızası giderildi

Blackberry akıllı telefonlarının üreticisi Kanada'nın Research in Motion (RIM) şirketi, milyonlarca kullanıcısının üç gün boyunca email ve internet hizmeti alamamasına yol açan teknik sorunun tamamen çözüldüğünü açıkladı.

RIM şirketi bu sabah yaptığı açıklamada, milyonlarca kullanıcısının üç gün boyunca email ve internet hizmeti alamamasına yol açan teknik sorunun ardından, bu sabahtan itibaren Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Hindistan'da verilen hizmette "belirgin bir iyileşme" sağlandığını bildirmişti.

RIM, dün gece yaptığı açıklamada, Avrupa'daki bir arızanın yol açtığı veri tıkanmasının, dünyanın geri kalanına akması yüzünden sorunun oluştuğunu belirterek, dünya ağını etkileyen arızanın bilişim korsanlığından kaynaklanmadığına işaret etmişti.

Blackberry kullanıcıları, üç gün süreyle SMS ile internet tarayıcı hizmetinden faydalanamamış, ancak telefon özelliğini kullanabilmişlerdi.


Blackberry telefonlarının üreticisi RIM'nin sahibi Mike Lazaridis, müşterilerinden özür diledi.


Teknik konularda yaşadığı sorunlar nedeniyle eleştirilen RIM (Research in Motion) şirketinin sahibi Mike Lazaridis, Youtube ve şirketinin internet sitesinden yayımladığı görüntülü açıklamasında, "1999'da bu şirketi kurarken gerçek hedefim, insanlara dünya genelinde eş zamanlı ve en rahat iletişim imkanını sunmaktı. Son üç günde bu amacımızı yerine getiremediğimiz için, tüm müşterilerimizden özür diliyorum" dedi.

"Bizden, daha iyi hizmet beklemekte haklısınız, çünkü ben de bizden bunu bekliyorum" diyen Lazaridis, sorunun tam olarak giderilmesi için var güçleri ile çalıştıklarını söyledi. Bu sabahtan itibaren Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Hindistan'da verilen hizmetlerde belirgin bir iyileşme sağlandığını anlatan Mike Lazaridis, çok istemesine rağmen sorunun çözüleceği kesin tarihi veremeyeceğini kaydetti.

Dünyadaki milyonlarca Blackberry cep telefonu kullanıcısı, üç gün boyunca kısa mesaj servisi ile internet tarayıcı hizmetinden faydalanamamış, ancak telefon özelliğini kullanabilmişti.


13 yıl önce