|

Boeing Türkiye'ye Dreamliner önerdi

Boeing Ticari Uçaklar Avrupa ve Rusya Satış Başkan Yardımcısı Aldo Basile, Dreamliner modellerinin Türkiye için en uygun modeller olduğunu belirtti.

İstanbul
00:00 - 11/06/2009 Perşembe
Güncelleme: 03:01 - 11/06/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Boeing  Türkiye'ye Dreamliner önerdi
Boeing Türkiye'ye Dreamliner önerdi

Boeing'in, büyümesini sürdüren Türkiye'ye duyduğu inancı dile getiren Boeing Ticari Uçaklar Avrupa ve Rusya Satış Başkan Yardımcısı Aldo Basile, basın mensuplarıyla biraraya geldi. Türk havayolu şirketlerinin havacılık endüstrisi içinde parlak bir konuma sahip olduğunu söyleyen Basile, "THY, zorlu ekonomik şartlara rağmen büyümeye devam eden sayılı Avrupalı bayrak taşıyıcıları arasında. Türkiye'deki özel havayolu şirketleri, sundukları yenilikçi hizmetler ve başarılı iş modelleriyle, Türk sivil havacılığının büyümesinde önemli rol oynuyor" dedi.

23 SİPARİŞİMİZ VAR

Türkiye'de halen kullanılan 123 uçakları olduğunu belirten Basile, "4 havayolu şirketine teslim edilecek 23 adet sipariş var. Uçaklarımıza gösterilen ilgi Boeing'in Türkiye'ye duyduğu güveni ve Boeing'in Türkiye'deki popülerliğini teyid ediyor" dedi. Basile, yüksek yakıt verimliliği ve konforuyla 777 ve 787 serisinin, Türk sivil havacılık pazarının büyüme trendine en uygun modeller olduğunu belirterek, 777-300ER ve dünyanın en uzun menziline sahip 777-200LR'nin, Türkiye'nin kıtalararası pazardaki rekabetçi pozisyonunu güçlendirecek en ideal modeller olduğunu vurguladı.


İlk uçuş haziran sonunda

787 Dreamliner'ın, haziran sonuna doğru ilk uçuşuna hazırlandığını ifade eden Basile, "Bu havacılık tarihi için gerçekten unutulmaz bir gün olacak. 20-30 yıl için en önemli kilometre taşlarından biri olacak. Orta boy ve uzun menzilli yolcu uçağı olarak üretilen 787 Dreamliner, tipine göre 150 ile 330 arasında yolcu taşıyacak. Yüzde 50'si karbon kompozit uçak ultra lüks özellikleriyle de dikkat çekiyor.




15 yıl önce