|

'Boğazlardan kuş uçmayacak'

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürü Hücum Tulgar: "Türk boğazları emniyet zinciri altında hizmet verecek" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 8/08/2002 Perşembe
Güncelleme: 14:23 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot -------------------------
40 MİLYON DOLARA MAL OLACAK

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürü Hücum Tulgar, yıl sonunda tamamlanması beklenen ve 40 milyon dolara malolacak olan teknolojik sistem sayesinde Boğazlar'da tam güvenliğin sağlanacağını belirterek, "Boğazlarda kuş uçsa haberimiz olacak" dedi. Tulgar, Türk Boğazları Gemi Trafik, Yönetim ve Bilgi Sistemi'nin montaj aşamasında olduğunu söyledi.

200'DEN FAZLA ALARM SİSTEMİ

Yeni elektronik donanımın 200'den fazla alarm sistemine sahip olduğunu da ifade eden Tulgar, "Bu sistem deniz trafiğinde oluşacak her türlü tehlikeyi önceden haber verecek. Ayrıca bu sistemin içinde 24 saat çalışacak olan radar sistemi de gece dahil deniz trafiğini kaydedecek. Türk Boğazları'nda insan kusuru ile kaza yaşanmayacak" dedi.

  • HASAN TAŞKIN / İSTANBUL

    'Sevk ve idare Türkiye'nin!'
    Tulgar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk Boğazları uluslararası su yolu değil, Türk Karasuları'dır. Bu nedenle gerekli kuralları Türk Devleti koyar. Türkiye boğazlarda gerekli güvenliği sağlayamadığı gerekçesiyle Montrö Antlaşmasına göre boğazlardan geçen gemiler (Fener ve tahsiye) ücreti ile (sağlık sıhhıye rusumu'nun) yüzde 70'ini öderler. Sistemle bunun tahsilatı tam yapılacak ve 1 yıl içinde bu sistem kendi kendini amorti edecektir. Böylece Montrö'dan doğan haklarımızı tam olarak alacağız."


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    22 yıl önce