|

Bolu’ya hiç yakışmıyor

Memur-Sen Başkanı Yalçın, işlerine son verildiği gerekçesiyle Bolu Belediye binası önünde eylem yapan işçileri ziyaret etti. Yalçın, “İnsanların ekmeğiyle oynamak, Bolu’ya yakışmadı” dedi

04:00 - 30/04/2019 Salı
Güncelleme: 01:41 - 30/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Ali Yalçın (Sağda)
Ali Yalçın (Sağda)

CHP’den Bolu Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan’ın göreve gelmesinin ardından işten çıkarılan 97 taşeron işçinin, Hizmet-İş temsilcileriyle Demokrasi Meydanı’nda 5 gün önce başlattığı oturma eylemi sürüyor.

Hizmet- İş Sendikası temsilcileri ve işçileri ziyaret eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sorunlarını dinlediği işçilere karanfil verdi. Yalçın, işçilerin mücadelesini desteklediklerini belirterek, “Siz burada eve ekmek götürmenin peşindesiniz. Dolayısıyla alın teriyle bir mücadele veriyorsunuz. İşten çıkarmalar yapılmasının kabul edilebilecek bir tarafı yok” dedi.

BİRLİĞİNİZİ BOZMAYIN

Emekçinin, hukukuna ve ekmeğine zarar verilmemesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Nöbeti devralırken Kur’an’ı öpüp topluma düzgün mesajlar vermeye çalışan sayın başkanın yaptığı bu tip yanlış işlerin hiçbir kitapta yeri yok. Notere gidip ‘Çalışanların haklarını koruyacağız, hiçbir adamı işen çıkarmayacağız’ diyerek söz verip, sonra da kalkıp bu tip bir şey yapmış olmasının izah edilebilir bir tarafı yok” diyerek, güç birliğini bozmadan direnişe devam edilmesi gerektiğini söyledi.

ŞİDDETLE KINIYORUZ

Yalçın, “Bolu’da yapılan bu zulmün, 97 kişiyi güvencesiz, işsiz sokağa bırakıp burada uygulanan o kabul edilemez tabloyu ifade etmek, bütün emek örgütlerinin boynunun borcudur. Burada siyasi tablo değiştiğinde insanların ekmeğiyle oynanıyorsa bunun kabul edilebilir tarafı yok. Bunları şiddetle kınıyoruz. Hiç yakıştıramadığımızı belediye önünden sayın başkana ifade ediyorum. Bu, Bolu’ya yakışmadı” diye konuştu.

#​Memur-Sen
#Ali Yalçın
#Bolu
5 yıl önce