|

Bombayla kaybettiği aşkı hastanede buldu

İstanbul'da gerçekleşen terör saldırılarında nişanlısını kaybedip ciddi biçimde yaralanan İngiliz, hastanede kendisiyle ilgilenen Türk hemşireyle evlendi. Nikah İngiltere'de kıyılırken düğün Karadeniz geleneklerine göre Türkiye'de yapıldı

Murat Palavar
00:00 - 12/05/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:07 - 12/05/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Bombayla kaybettiği aşkı hastanede buldu
Bombayla kaybettiği aşkı hastanede buldu

İstanbul'da 2003 yılında İngiliz Konsolosluğu'na gerçekleşen terör saldırılarında nişanlısı Hülya Dönmez'i kaybeden kendisi de ciddi biçimde yaralanan İngiliz vatandaşı Graeme Carter, hastanede kendisiyle yakından ilgilenen Türk hemşire Ayşe Bilge Başkan ile evlendi. Nikah Lincon'da yapılırken, düğün 10 Şubat 2007 tarihinde Kocaeli Fuar Şehir Restaurant'ta yapıldı. Aslen Trabzon'un Tonya ilçesinden Baba Abdullah Başkan'ın kızı olan Ayşe Bilge Başkan(24) ile Graeme Carter'ın düğünü Karadeniz geleneklerine uygun olarak yapıldı. İngiliz damada düğünde horon bile oynattılar. Çift dini nikah da kıydırmayı ihmal ettirmedi. Türkçe konuşmaya başlayan damat Graeme ve Ayşe Bilgin Carter çifti bu yaz ise Trabzon'a yayla ziyareti yapmayı planlıyor.

HER GÜN İLGİLENDİ

İstanbul'da 2003 yılında HSBC ve İngiltere konsolosluğuna saldıran teröristler, 31 kişinin ölümüne yüzlerce kişinin de yaralanmasına neden oldu. İngiliz Konsolosluğu'nda saldırılar sırasında vize sorunu için bulunan Graeme Carter, saldırı sonrasında Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunda ciddi yanıklar olan, geçici körlük yaşayan ve kısmi duyma bozukluğu yaşayan Carter hastaneye kaldırıldığında tek kelime bile Türkçe konuşamadığını, bu yüzden hastane yetkililerinin kendisiyle ilgilenmesi için İngilizce bilen hemşireler görevlendirdiğini söyledi. Carter, “Özellikle bir hemşire akşamları yanıma gelirdi çünkü uyuyamıyordum. Tüm gece uyumadan durur ve onunla sohbet ederdim. Her şey bir gecede olmadı çünkü hastanede oldukça uzun bir süre kaldım” dedi.

BURS AYARLADI

Koç Üniversitesi Hemşirelik Bölüm'nde burslu okuyan Ayşe Bilge Başkan, burs karşılığı 3 yıllık hizmet için Amerikan Hastanesi'nde çalışmaya başladı. Okul bitimindede çalıştığı hastanede İngiliz Konsolosluğu saldırılarısında yaralanan Carter'la karşılaştı. Okul yıllarında iyi ingilizcesi nedeniyle Koç Holding'in misafirlerini de gezdiren Ayşe Bilge Carter'la ilgilendi. Carter iyileştikten Ayşe Bilgin Başkan ile görüşmeye devam etti. Hemşire Ayşe Bilgin Başkan'a Lincon Üniversitesi'nde burs ayarlayan Carter, Türk hemşirenin Lincoln Üniversitesi'nde master programını tamamlamasını sağladı. Evlenme kararı alan çift İngiltere'de nişanlandı.


'DAMADI TÜRKİYE'DE İSTİYORUZ'- İstanbul'da 2003 yılında El Kaide tarafından düzenlenen terör saldırısında Türk nişanlısı Hülya Dönmez'i (yanda) kaybeden Graeme Carter, hastanede tanıştığı Ayşe Bilgin Başkan isimli hemşire ile evlendi (üstte). Düğünün Türk geleneklerine uygun olarak yapıldığını söyleyen kayınpeder Abdullah Başkan, “Kızımın İngiltere'de olması benim için zor. O yüzden damadımızı Türkiye'ye getirmenin yollarını arıyoruz” dedi.




17 yıl önce