|

Bosch krize rağmen yüzde 15 büyüyecek

Geçen yıl cirosunu yüzde 17 oranında arttırarak 1,6 milyar euroya çıkaran Bosch Türkiye, herşeye rağmen 2008'de de yüzde 15 oranında büyümeyi planlıyor

Fahri Sarrafoğlu
00:00 - 16/04/2008 среда
Güncelleme: 02:18 - 16/04/2008 среда
Yeni Şafak
Bosch krize rağmen yüzde 15 büyüyecek
Bosch krize rağmen yüzde 15 büyüyecek

Bosch Türkiye, 2007 yılında yüzde 17 oranında bir artışla cirosunu 1,6 milyar euroya yükseltti. Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü ve Bosch Grubu Türkiye temsilcisi Hermann Butz, 2007 yılında Bosch' un dünya çapında cirosunu yaklaşık yüzde 6 oranında artışla 46,1 milyar euroya yükselttiğini vurgulayarak, "Bosch Grubu olarak 2007 yılında ihracatımız yaklaşık 1 milyar euroya, istihdamımız 900 kişilik artışla 8 bin 300 çalışana ulaştı. Yeni

teknolojilerin geliştirilmesi, çevre koruma ve sürüş güvenliği konularındaki hassasiyetimiz devam ediyor. 2008 yılında da yine çift haneli büyüme oranı hedefliyoruz" dedi.

BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Bosch Grubu Türkiye olarak, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2008 yılında da etkin yatırımlar, yenilikçi, çevre dostu ürünler ve servisler ile büyümeye devam edecekleri bilgisin veren Hermann Butz, “Bu yıl 2007 yılına oranla ciromuzda yüzde 15 bir artış hedefliyoruz" dedi. Bosch Grubu'nun Türkiye'deki istikrarlı büyümesine ve grubun Türkiye ve dünya çapındaki faaliyetlerindeki paralelliğe dikkat çeken Hermann Butz, Türkiye'de başarılı olmalarının sebeplerini üretimdeki yüksek kalite ve verimlilik, yaratıcılık, yüksek motivasyon, nitelikli iş gücü ve deneyimli yerel tedarikçilerin yanı sıra geçmiş dönemlerde uygulanan cazip teşvikler olarak sıraladı. Diğer taraftan bölgenin orta ve uzun vadede gelişme potansiyeli ve Bosch markasının yüksek itibarının da grubun Türkiye'de büyümesine katkıda bulunduğunu söyledi.

TEKNOLOJİ KONUSUNDA ÖNDER

Teknoloji konusundaki önderliğini koruyan Bosch, AR-GE alanındaki harcamalarını arttırmaya devam ederek, 3,6 milyar euroya yükseltti. Bu, grubun dünya çapındaki toplam cirosunun yaklaşık yüzde 8'ini oluşturuyor. 2007 yılında Bosch'un başvurduğu patent sayısı da yüzde 7 oranında artarak 3 bin 281 oldu. Bosch her bir iş günü başına 14 adet patent alıyor ve şu anda dünyada Bosch'a ait 77 bin patent, patent başvurusu ve maket bulunuyor.


Blaupunkt, otomobil üretim kanalında liderliğini koruyor

Hermann Butz, Bosch Elektrikli El Aletleri' nin bu sene 80. yılını kutladığını söyledi ve "2007 yılında Elektrikli El Aletleri iş kolundaki toplam ciromuzun yüzde 36' sını 2 yıldan az zamandır piyasada bulunan yenilikçi ürünlerimizden elde ettik. Önümüzdeki yıllarda da yenilikçi ürün gamımız pazar liderliğimizi korumamızı sağlayacak" dedi. Butz, Bosch Grubu' nun araç içi ses ve görüntü sistemleri markası olan Blaupunkt'un otomobil üreticileri kanalında liderliğini koruduğunu ve pazar payını navigasyon sistemleri ve perakende satışlarla artırmayı hedeflediğini belirtti. Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Blaupunkt markası için 14 ülkede eğitim ve servis sorumluluğu olduğunu da sözlerine ekledi. Hermann Butz, Bosch'un Güvenlik Sistemleri iş kolunun dünyanın bir çok noktasında önemli projelere imza attığını belirterek; Türkiye' de de trafik kontrolü ve sürüş güvenliğini sağlamak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Elektronik Denetleme Sistemi EDS' nin Bosch tarafından kurulduğunu söyledi. Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde toplam 25 bin ağaç dikimi yaptıklarını belirten Butz, 2008 yılında ise Bursa' da 3 bin ağaç daha dikeceklerini söyledi.



16 лет назад