|

Bosna'da dua

Saraybosna
00:00 - 4/01/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:15 - 4/01/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Bosna'da dua
Bosna'da dua

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrevbey Camisi'nde, Başbakan Erdoğan ve Türkiye için dua edildi. Merhum Aliya İzzetbegoviç'in dava arkadaşı, Genç Müslümanlar Teşkilatı'nın kurucularından İsmet Kasumagiç, duanın ardından 'Bosna Hersek'in büyük dostu' Başbakan Erdoğan'a yapılan duanın ve onun fotoğraflarının Gazi Hüsrevbey Camisi'nin avlusunda bulunmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

GÜÇLÜ TÜRKİYE İHTİYACI

Saraybosna'nın İlica ilçesi Belediye Başkanı Senaid Memiç de Müslümanlar'ın güçlü bir Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu söyledi. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Öğretim Üyesi Metin Boşnak ise organizasyonun, Türkiye'nin sadece Türkiye'den ibaret olmadığının göstergesi olduğunu söyledi.

'BOSNA SENİNLE'

'Bosfor' Türk-Boşnak Dostluk Derneği Başkanı Rizvan Haliloviç de tam bağımsız bir Bosna Hersek'i destekleyen Türkiye'nin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. Duanın ardından tekbirler getiren vatandaşlar, Erdoğan için 'Dik dur eğilme, Bosna seninle' sloganları attı. Toplanan kalabalık, üzerinde 'Zaman, Dua Zamanı', 'Güçlü Türkiye, Güçlü Bosna' pankartları açtı.


10 yıl önce