|

Botaş'ta faks skandalı

ABD'li El Paso şirketinin temsilcisinin, Cezayir'de bulunan Sheraton Oteli'nden, Botaş'ın eski Genel Müdürü Gökhan Bildacı'ya özel anlaşmanın imzalanması için faks çektiği belirlendi.

Yeni Şafak
00:00 - 8/04/2003 Salı
Güncelleme: 16:52 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Botaş'ın, "özel anlaşma yaptığı" ABD'li El Paso şirketinin temsilcisinin, Botaş eski Genel Müdürü Gökhan Bildacı'ya, Cezayir'de bulunan Sheraton Oteli'nden, özel anlaşmanın imzalanması için faks çektiği belirlendi.

Yeni Şafak'ın ortaya çıkardığı Botaş Genel Müdürlüğü'nün bazı yabancı şirketlerle yaptığı "özel anlaşma skandalı" büyüyor. Botaş'ın, Cezayir ve Nijerya'dan alınan sıvılaştırılmış doğalgazın üçüncü ülkelere satışı için, "özel anlaşma yaptığı" ABD'li El Paso şirketinin, Botaş eski Genel Müdürü Gökhan Bildacı'ya anlaşmayla ilgili yine özel faks çektiği belirlendi. Yeni Şafak'ın ele geçirdiği faks, şirket ile özel anlaşma yapılmadan önce, El Paso şirket temsilcisi tarafından ve Cezayir'deki Sheraton Oteli'nden çekildi. 3 Haziran 2002 tarihli faksta, "Türkiye'deki ortak çıkarlarımızı takip etmek için size bir mektup göndermiştik.

Mektupla ilgili tekrar görüşmek istiyoruz" deniliyor.

Faksta Bildacı'nın notu da var

Sözkonusu faksta, Botaş eski Genel Müdürü Gökhan Bildacı'nın da notu bulunuyor. Notta, Genel Müdür Yardımcısı Fuat Çelepçi'ye hitaben, "Davet edip görüşün" talimatı yer alıyor. Sözkonusu faksın ardından, 17 Temmuz 2002'de ABD'li El Paso şirketi ile sıvılaştırılmış doğalgaz satışı konusunda "özel anlaşma" yapıldı. Botaş uzmanları, şirket temsilcisi tarafından bir otel odasından çekilen faksın, işleme konulmasının resmi yazışma usullerine uymadığını belirterek, faksın ilgili anlaşmaya gölge düşürdüğünü öne sürdüler.

  • HÜSEYİN ÖZAY


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce