|

Boydak, İstikbal'i Ortadoğu'da gördü

Suriye'deki ilk mağazasını Şam'da açan İstikbal, kısa zamanda Halep, Lazkiye, Hama, Humus ve Tartus gibi Suriye'nin farklı bölümlerinde yeni mağazalar açarak, Ortadoğu'da büyümeyi hedefliyor

Şükrullah Dolu
00:00 - 11/03/2008 الثلاثاء
Güncelleme: 00:16 - 11/03/2008 الثلاثاء
Yeni Şafak
Boydak, İstikbal'i    Ortadoğu'da gördü
Boydak, İstikbal'i Ortadoğu'da gördü

Türkiye mobilya sektörünün öncü kuruluşu İstikbal Mobilya, Suriye'de açtığı ilk mağazası ile dünyada yayılmaya devam ediyor. İran ve Irak'taki mağazaları yanında Suriye'deki yeni mağazası ile Ortadoğu'daki yapılanmasını güçlendiren İstikbal, yurtdışı mağaza sayısını 191'e yükseltti.

Türkiye mobilya pazarında 50 yıllık tecrübesi ile sektörün lider markası olmayı başaran İstikbal, 2008 yılında da yurt dışı mağaza yatırımlarını hızla sürdürüyor. Türkiye'de olduğu gibi yurtdışı mobilya sektöründe de önemli bir yer edinen İstikbal, son olarak Suriye'de açtığı mağazası ile Ortadoğu'daki gücünü artırıyor.

SURİYE ÜZERİNDEN YAYILACAK

İstikbal'in Suriye mağaza açılışı, Suriye Ekonomi ve Ticaret Bakanı Amer Hosni Lutfi, T.C Şam Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik, T.C. Suriye Ticaret Ataşesi Tayfun Kılıç, Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nazif Türkoğlu, Boydak Dış Ticaret Genel Müdürü Murat Bozdağ gibi bir çok siyasetçi ve üst düzey yöneticinin katılımı ile gerçekleşti. İstikbal'in Suriye'deki ilk mağazası şehrin en yoğun merkezlerinden biri olan Şam-Halep yolu üzerindeki Harasta'da bulunuyor. Mağazada, oturma gruplarından ev tekstiline kadar ev dekorasyonu ile ilgili markanın farklı ürün grupları yer alıyor.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan vekili Şükrü Boydak “İstikbal; Türkiye'deki gücünü yurtdışına da emin adımlarla taşıyan lider bir marka. Bugün Suriye'de ilk İstikbal mağazamızı açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Çok kısa zamanda Şam- Harasta yanında Halep, Lazkiye, Hama, Humus ve Tartus gibi Suriye'nin farklı bölümlerinde yeni mağazalar açacağız ve hız kesmeden Ortadoğu'daki mağaza atağımızı güçlendireceğiz”dedi.


New Jersey'e lojistik merkezi

2008 yılında dünyanın farklı bölgelerinde bayi ağını güçlendireceklerini belirten Şükrü Boydak'ın verdiği bilgiye göre, Rusya, Mısır, İtalya, İspanya, Yunanistan, Almanya gibi 80'e yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren İstikbal, Suriye mağazası ile yurt dışı mağaza sayısını 191'e yükseltti. İstikbal ayrıca yurt dışında 5 bin farklı noktada ürünlerini tüketici ile buluştururken, New Jersey'deki lojistik merkezi aracılığıyla ABD'de ve Almanya Bochum'daki lojistik merkezi ile başta Almanya olmak üzere, Hollanda, Lüksemburg ve Avusturya gibi yakın coğrafyalarda birçok mağazada ürün satışı gerçekleştiriyor.





٪d سنوات قبل