|

Bozuk metrobüsleri İETT garajında yeniden üretecek!

VDL Groep, İstanbul metrobüs projesi için sattığı araçların arızalanması üzerine, '20 araç yapılacak değişikliklerin ardından hizmete sunulacak' açıklamasını yaptı

Serkan Biter
00:00 - 21/05/2009 Perşembe
Güncelleme: 03:51 - 21/05/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Bozuk metrobüsleri İETT garajında yeniden üretecek
Bozuk metrobüsleri İETT garajında yeniden üretecek

İstanbul Avcılar-Söğütlüçeşme metrobüs hattında kullanılmak üzere tanesi 1 milyon 200 bin avroya alınan, fakat 20 tanesinin arızalı olması üzerine İETT garajına çekilen Phileas marka araçların bir ay içerisinde tekrardan sisteme dahil edileceği belirtildi.

18 ARACIMIZ ÇALIŞIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Metrobüs projesinde, Phileas marka araçları aldığı Hollanda'nın önemli sanayi kuruluşunun temsilcileri İstanbul'a gelerek son zamanlarda metrobüslerle ilgili gündemde yer alan konuları değerlendirdiler. İstanbul'da önemli bir sorunun olmadığını belirten VDL Groep Yönetim Kurulu Üyesi Jan Moren, "Şu anda 18 aracımız hatta çalışıyor ve en zorlu rampaları tırmanabiliyor. Geriye kalan 20 araç ise her araçta olabilecek bazı sorunlar nedeniyle İETT garajında bekletiliyor. Araçlarda yapılacak değişiklikleri ise İETT tesislerinde yapacağız. 3-4 hafta içerisinde geriye kalan 12 aracın da sevkiyatı yapılacak. Sipariş verilen 50 aracın tamamı bir ay içerisinde hatta çalışıyor olacak ve o zaman bu araçların ne kadar başarılı olduğunu hep birlikte göreceğiz" dedi.


15 yıl önce