|

Brothers'a hali vakti yerinde damat aranıyor

Lehman Brothers, aralarında Bank of America'nın da bulunduğu potansiyel alıcılarla görüşüyor. Bankanın tamamının satılması yeniden gündeme gelirken, Moody's Lehman için kredi notu uyarısı yaptı

00:00 - 13/09/2008 Cumartesi
Güncelleme: 23:38 - 12/09/2008 Cuma
Yeni Şafak
Brothers'a hali vakti yerinde damat aranıyor
Brothers'a hali vakti yerinde damat aranıyor

Zor bir dönemden geçen ABD'nin dördüncü büyük yatırım bankası Lehman Brothers'a alıcı aranıyor. Wall Street Journal gazetesi, Lehman Brothers'ın, aralarında Bank of America'nın da bulunduğu potansiyel alıcılarla aktif bir görüşme sü-reci içinde olduğunu bildirdi. Haberde, görüşmelerin Lehman'ın tamamının satılmasının gündemde olduğu belirtildi.


BU HAFTA SATILABİLİR

Gelişmeler hakkında doğrudan bilgi sahibi kaynaklar, Lehman ve ABD devlet yetkililerinin şirketin tümünün satılmasını da içeren çeşitli opsiyonlar üzerinde yoğun görüşmeler yürüttüklerini belirtti. Kaynaklardan biri, Lehman'ın devlet müdahalesine direnç gösterdiğini belirtti. Diğer bir kaynak da ABD Hazinesi ve Fed'in görüşme halinde olduğunu ve görüşmelerin hafta sonu sonuçlanabileceğini belirtti. Gelişmeler hakkında yakından bilgi sahibi bir başka kaynak da ABD hükümetinin Lehman'ı kurtarmak için para harcanmasının gerekmeyeceğini umduğunu belirtti. Goldman Sachs, Lehman Brothers'ı satın almayı düşünmediğini bildirdi. Goldman Sachs'ın, Lehman ile ilgilendiği spekülasyonunun ardından Reuters'a konuşan konuya yakın kaynaklar, Lehman'ın satın almanın çok riskli bir hareket olacağını belirttiler. Lehman'ın satışına ilişkin bu gelişmeler yaşanırken Moody's, Lehman'ın kendisinden daha güçlü bir ortak bulması gerektiğini ifade ederek kredi notunu düşürebileceği uyarısında bulundu.


Lehman haberleri tansiyonu düşürdü

Yatırımcıların global olarak riskten kaçınma eğilimlerinin Lehman Brothers'ın tamamının satılması için potansiyel alıcılarla görüştüğü haberleriyle azalması ve doların önceki günkü değer kazançlarının bir kısmını geri vermesiyle içeride lira değer kazandı. Bankacılar dün kurlara göre nispeten sınırlı tepki veren bono tarafında ise alım yönlü sakin seyir beklediklerini belirtti. Lehman Brothers, hisselerinin dün yüzde 40'ın üzerinde düşmesi ve firmanın ayakta kalıp kalamayacağının sorgulanmaya başlaması sonrası olası satış için görüşmelere zorlanıyor. Gazete haberlerine göre Bank of America'nın veya Barclays'in alıcılar arasında yer alabileceği belirtiliyor. Dolar, uluslararası piyasada euro karşısında hala rekor fiyatlardan işlem görüyor.


16 yıl önce