|

Bu acı geçmez

Silopi’de devrilen askeri servis aracında Uzman Onbaşı Yavuz Uygur şehit düştü, 20 asker de yaralandı. Acı haberin ulaştığı Tokat’ta şehidin ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Yeni Şafak
04:00 - 25/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 01:03 - 25/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Bir askerin şehit olduğu kazada 20 asker de yaralandı.
Bir askerin şehit olduğu kazada 20 asker de yaralandı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde askeri servis aracının devrilmesi sonucu bir asker şehit oldu. Şehit Ercüment Türkmen Kışlası'na giden askerleri taşıyan yarım otobüs, ilçe girişindeki çevre yolunda devrildi.

Uzman Onbaşı Yavuz Uygur'un şehit olduğu kazada 20 asker de yaralandı. Yaralılar Silopi, Şırnak ve Cizre'deki hastanelerde tedavi altına alınırken, olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

HABER TOKAT'A ULAŞTI

Şehit askerin acı haberi Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan ailesine ulaştırıldı.
Şehidin babası Gazi Uygun ile annesi Yüksel Uygun acı haberle gözyaşlarına boğulurken, şehidin evi ve yaşadığı sokağa dev Türk Bayrağı asıldı.
Haberle birlikte şehidin yakınları eve akın ederken, acılı baba da bir kahvehanede taziyeleri kabul etti.

GEÇİCİ GÖREVE GİTMİŞ

  • İki erkek kardeşi bulunan şehidin bekar olduğu, yaklaşık bir yıldır görev yaptığı ve geçici görevle İstanbul’dan Şırnak’a gittiği ortaya çıktı. 23. Piyade Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından şehidin naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Tokat'ın Turhal ilçesine gönderildi. Şehit Yavuz Uygur, bugün öğle namazını müteakip toprağa verilecek.
#​Silopi
#Yavuz Uygur
#Tokat
5 yıl önce