|

Bu bayram kahramanlara

Teröre ve çokuluslu saldırılara karşı hem içeride, hem sınırlarımızın sıfır noktasında, hem de uzak coğrafyalarda kesintisiz mücadele veriyoruz. Ülkemiz, her türlü tehdide karşı kararlı, cesur, dimdik ayakta. Kurban Bayramı’nın ilk günü, bütün ülkede bu duyarlılık zirvedeydi. Kato’dan Afrin’e, Cerablus’tan Aktütün’e, Kerkük’ten şehitliklere kadar kalpler, “vatan ekseni”nde mücadele verenlerle beraberdi. Başkan Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Akar ve İçişleri Bakanı Soylu’nun telefonundan askerlere seslendi: Sizleri bu onurlu mücadelenizde tebrik ediyorum. Bu dinin, ezanın, vatanın, bayrağın korunması için büyük mücadele sürdürdünüz, sürdürüyorsunuz. Sizler dik durdukça bayrağımız inmeyecek, ezanlarımız susmayacak.

Yeni Şafak
04:00 - 22/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:02 - 22/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
 Başkan Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Akar ve İçişleri Bakanı Soylu’nun telefonundan askerlere seslendi
Başkan Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Akar ve İçişleri Bakanı Soylu’nun telefonundan askerlere seslendi

Kato, Yüksekova ve Aktütün’de Mehmetçik, Kurban Bayramı’nın ilk gününü coşku içinde kutladı. Teröristlerin büyük ölçüde imha edildiği hudut bölgesinde güvenlik güçlerini İçişleri Bakanı Soylu ile Milli Savunma Bakanı Akar yalnız bırakmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınırda görevli askerlere hem Soylu’nun hem de Akar’ın telefonundan seslendi: “Nice bayramlarda beraber olma umuduyla sizleri kucaklıyorum. Rabbim bizleri nice zaferlere kavuştursun inşallah”

Kurban Bayramı’nın ilk günü, Irak sınırında görev yapan Mehmetçikler için sürprizlerle dolu geçti. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde sınırın sıfır noktasında, geçmişte onlarca şehidin verildiği Aktütün Hudut Taburu’na arife günü giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mehmetçiğe moral oldu.

Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal ve 2. Ordu Komutanı Metin Temel’le birlikte geldiği Aktütün’de denetlemede bulunan Akar, 1700 rakımlı tepede askerlerle birlikte yemek yedi, ardından tabur personeline seslendi.


“Önümüzdeki günlerde terörü mutlaka sona erdireceğiz. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek. Hiçbir arkadaşımızın kanı yerde kalmadı, kalmayacak. Terör saldırılarının hesabı soruluyor, sorulmaya da devam edecek” diyen Akar, konuşmasının ardından geceyi komutanlarla birlikte Aktütün’de geçirdi. Akar ve beraberindekiler, sabahleyin Kurban Bayramı namazını da burada Mehmetçik ile birlikte kıldı. Namazın ardından komuta heyeti, askerlerle tek tek bayramlaştı.

Aktütün’deki bayramlaşmanın ardından Akar ve komuta heyeti, askeri helikopterlerle Yüksekova’daki 3. Piyade Tümen Komutanlığı’na geçti. Buradaki bayramlaşma töreninden sonra Mehmetçikle kahvaltıda bir araya gelen Bakan Akar, hudut hattındaki başarılı faaliyetlerinden dolayı güvenlik güçlerini kutladı. Yapılan kahramanlıkların her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurgulayan Bakan Akar, tüm milletin de çalışmaları takdirle karşıladığını aktardı.


ERDOĞAN’I ARADI

Akar, “Açık, net, basit şekilde, ‘ölürsem şehit kalırsam gazi’ anlayışı içinde bu mücadeleyi bugüne kadar sürdürdük bundan sonra da sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Terörle gece gündüz, dağ bayır, yağmur çamur demeden yapılan büyük mücadele sayesinde önemli mesafeler kaydedildiğini belirten Akar, “Teröristler çok şükür buralardan kovuldu. Şu anda sınırda, sınır ötesinde de büyük bir mücadele devam ediyor. Hudutlarımızın güvenliği açısından devletimiz elinden gelen her türlü gayreti gösteriyor” dedi. Bakan Akar, konuşmasının ardından cep telefonuyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı. Güvenlik güçlerine Akar’ın telefonundan hitap eden Erdoğan, “Sizleri bu onurlu mücadelenizden dolayı tebrik ediyorum. Biliyorum ki sizler bu yolda inanarak bir yolculuğa çıktınız ve bugüne kadar onurla, şahsiyetle bu dinin, ezanın, vatanın, bayrağın korunması için büyük mücadele sürdürdünüz, sürdürüyorsunuz. Bundan dolayı sizleri ayrıca şahsım, milletim adına tebrik ediyorum. Nice bayramlarda beraber olma umuduyla sizleri tekrar kucaklıyorum, Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah” diye konuştu.


Kato’dan sevgilerle

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayram namazını Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde kıldı. Beraberinde yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ile Tatar Mahallesi’ndeki Hacı Yunus Camii’ne gelen Soylu, namazın ardından vatandaşlarla bayramlaştı.

Beytüşşebap Jandarma Komando Alay Komutanlığını da ziyaret eden Soylu, burada Mehmetçiklerle bir araya geldi. Allah’tan hep birlikte huzur içinde nice bayramlara ulaştırmasını dileyen Soylu, askerlere şu ifadelerle seslendi: “Siz buradasınız, aileniz sizden uzakta. Bu yaptığınız görev zannetmeyin ki dağların, tepelerin arasında yapılan bir görevdir. Bilesiniz ki 81 milyon vatandaşımızın sizinle olan duası vardır. Şu anda hac vazifesini yerine getiren sizlerin herhangi bir halinize zarar gelmemesi için duaları var. Sadece memleketimizin değil oradaki Müslümanların duası var. Ortaya koyduğunuz kararlılık, terörle mücadele ve cesaret Doğu ve Güneydoğu’ya huzur getirmiştir. Ülkemizin şehirlerine huzur getirmiştir. Allah sizden razı olsun, var etsin, muhafaza etsin. Hükümetteki bütün kabine üyelerimizin Meclisteki arkadaşlarımızın her birinin sizlere selamları var. Allah ülkemize ve milletimize zeval vermesin. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Allah gücünüzü kavi eylesin, Allah sizleri muhafaza eylesin.”


SİZLER DİK DURDUKÇA...

Buradaki temaslarının ardından helikopterle Kato Dağı’ndaki Tuzluca Üs bölgesine geçen Soylu, kurban kesimi sonrası askerlerle bayramlaştı, onlarla kahvaltı yaptı. Kahvaltı sırasında Soylu, telefonla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı. Erdoğan, Soylu’nun telefonu ile Mehmetçiklere şöyle dedi: “Öncelikle oradakilerin Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Nice bayramlara, nice zaferlere Rabbim bizleri kavuştursun inşallah. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. İnşallah geleceğimiz nice zaferlerle dolu olsun. İnanıyorum ki sizler dik durdukça bayrağımız inmeyecek, ezanlarımız susmayacak, bu vatanı kimse bölemeyecek. Milletimiz çok daha refah ve huzur içinde olacaktır. Nice bayramlar diliyorum.”

#Kato Dağı
#Şırnak
#Aktütün
#Hulusi Akar
#Süleyman Soylu
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce