|

Bu fotoğraftan 10 dakika sonra öldü

3 yaşındaki Umutcan, amcasının düğününde bir kamyonun altında kalarak can verdi. Ondan geriye 10 dakika önceki görüntüleri kaldı

Adana
00:00 - 9/09/2007 Pazar
Güncelleme: 01:30 - 9/09/2007 Pazar
Yeni Şafak
Bu fotoğraftan 10 dakika sonra öldü
Bu fotoğraftan 10 dakika sonra öldü

Adana'da, amcasının kına gecesinin yapıldığı sokaktan caddeye fırlayan 3 yaşındaki Umutcan Doğan, Büyükşehir Belediyesi'ne ait hafriyat kamyonun altında kalarak hayatını kaybetti. Umutcan'dan geriye, ölmeden 10 dakika önce çekilen görüntüleri kaldı.

Kaza, önceki gece saat 22.00 sıralarında Kışla Mahallesi Mithat Özsan Bulvarı 4345 Sokak girişinde meydana geldi. Ünal ile Suna Doğan'ın düğün kınası için biraraya gelen yakınları halaylar çekerken, çalan müziğe ayak uyduran 3 yaşındaki Umutcan Doğan da, kendisi gibi küçük bir kız çocuğuyla oynamaya başladı. Bir süre sonra ailesi farkında olmadan sokak girişindeki düğün yerinden ayrılan Umutcan, Mithat Özsan Bulvarı'na çıktı.

DÜĞÜN EVİNDE YAS

Bu sırada, Çukurova Üniversitesi yönüne giden Hacı Ali D'nin kullandığı Büyükşehir Belediyesi'ne ait 01 LU 107 plakalı hafriyat kamyonu küçük çocuğa çarptı. Kazadan sonra duran kamyonun şoförü Hacı Ali D, olayı fark eden düğün sahiplerinin saldırına uğradı. Ağır yaralı olarak Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılan Umutcan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Umutcan'ın kaldırıldğı Adli Tıp Kurumu morgundan alınan cenazesi, bir gün önce düğün evi olan ve çatısında bayrak dalgalanan evine getirildi. Bir süre bekletilen Uumutcan, Buruk Mezarlığı'nda gözyaşları arasında defnedildi.

AYNI YERDE İKİNCİ KAZA

4 gün önce de Adana İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli 2 çocuk annesi Yıldız Sağındık (42), ertesi günü kutlayacağı doğum günü için eve gittiği sırada aynı yolda karşıya geçmek isterken, ters yönde gelen Adnan A. idaresindeki Büyükşehir Belediyesi'ne ait kamyonun altına kalarak ölmüştü. Aynı yerdeki ikinci kazaya tepki göstererek yolu trafiğe kapatan vatandaşlar, bulvar üzerinde kavşak olmamasını eleştirerek, hafriyat ve çöp kamyonlarının limitin üstünde hız yaptıklarını öne sürdü. Sürücünün gözaltına alandığı kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


17 yıl önce