|

Bu son olsun!

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrenci Hasan İsmail H. tarafından öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şener, son yolculuğuna uğurlandı. Fakülte önündeki törende Şener’in Türk bayrağına sarılı tabutu başında annesi ve babası uzun süre gözyaşı döktü. Eşi Levent Şener “Yaşanan bu olay tüm Türkiye’ye bir ders olur ve sembol olur” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 4/01/2019 Cuma
Güncelleme: 05:03 - 4/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Ceren Damar Şenel son yolculuğuna uğurlandı.
Ceren Damar Şenel son yolculuğuna uğurlandı.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesinde çarşamba günü Hasan İsmail H. adlı öğrenci tarafından öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar için dün fakülte önünde tören düzenlendi. Hukuk Fakültesi öğrencileri ve akademisyenler ile Damar’ın yakınlarının katıldığı törende duygu dolu anlar yaşandı. Damar’ın ailesi, sevenleri ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Damar’ın Türk bayrağına sarılı tabutu başında annesi ve babası uzun süre gözyaşı döktü.


EŞİM EĞİTİM ŞEHİDİ

  • Ceren Damar’ın Dışişleri Bakanlığında görevli diplomat eşi 28 yaşındaki Levent Şener cenazede şöyle konuştu: “Ceren her zaman kurallara uyan, işini dört dörtlük yapan bir insandı. Hiçbir zaman kimse hakkında iftira atmaz ve kötü konuşmazdı. Hocalarımızın dediği gibi kıymetli bir bilim insanıydı. Bu olayları hiçbir zaman kötülükle yenemeyeceğiz, her zaman iyi insan olup iyilikle hareket etmeliyiz. Benim eşim eğitim şehididir. Görevini harfiyen yapmaya çalışırken azılı bir katil tarafından şehit edilmiştir. Bu olayda da inşallah eğitim sistemindeki yanlışlıklar ve bazı konularda da duyarlılık oluşacaktır.”

GEREKEN CEZA VERİLECEK

Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Can Çoğun, “Bugün üniversitemizin en kederli günü, yavrumuz Ceren’i kaybettik. Kederli ailesine başsağlımızı iletiyoruz. Zanlının yüce yargımız tarafından gereken cezaya çarptırılacağını biliyoruz” dedi.

KARŞIYAKA’YA DEFNEDİLDİ

  • Ceren Damar Şenel’in cenazesi, görev yaptığı fakültenin bahçesinde düzenlenin törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı’ndaki Ahmet Efendi Camisi’ne getirildi. Şenel’in ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazına, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şenel’in cenazesi, kılınan namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

KOMŞUMUN KIZIYDI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ceren Damar için Twitter hesabından başsağlığı mesajı yayımladı: “Komşumuzun kızı ve Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar, dün menfur bir saldırıda hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Mekanı cennet olsun. Olay bütün yönleriyle araştırılıyor.”

  • Katil öğrenci tutuklandı
  • Ceren Damar Şenel’i silahla vurarak öldürdükten sonra kaçmaya kalkışan ama kıskıvrak yakalanan zanlı Hasan İsmail H. ile babasının, emniyetteki ifade işlemleri tamamlandı. Katil zanlısı Hasan İsmail H. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. tutuklandı. Babası Ö.H, ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Skandal mesaja soruşturma

Ceren Damar Şenel’in öldürülmesinin ardından sosyal medyada yaptığı “Bu örnek hareket umarım sınavlarımıza yansır” paylaşımla büyük tepki çeken üniversite öğrencisi hakkında soruşturma başlatıldı.

#Ceren Damar Şenel
#Çankaya Üniversitesi
#Hasan İsmail H.
5 yıl önce