|

Bu ülkede Türk Lirası geçer

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide karanlık tablo çizenlere tepki gösterdi. Erdoğan, "Kriz filan sakın ha bunlara aldırmayın, hepsi manipülasyondur, bizde kriz filan yok, güçlenerek geleceğe yürüyoruz" dedi. Erdoğan, dövizle kirayı kaldırdıklarını belirterek, buna uymayanların bedelini ödeyecekleri uyarısında bulundu.

Haber Merkezi
04:00 - 20/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:43 - 20/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Başkan Recep Tayyip Erdoğan
Başkan Recep Tayyip Erdoğan

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Gaziler Günü" Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonomiye yönelik önemli mesajlar verdi:

Gaziler ve şehitler milletin ortak değeridir. Esasen bu millet topyekun gazi bir millettir. Bu topraklar böyle bir toprak, bu topraklarda boşluk yok, her tarafta şehitlerimizin, gazilerimizin kanları var. Biz Alparslan ile başladık, Osman Gazi ile yürüdük ve Gazi Mustafa Kemal ile cumhuriyeti inşa ettik. Şimdi ihya dönemini yaşıyoruz, işte bu ihya dönemini hep beraber sürdüreceğiz.

BU ÜLKEDE TÜRK LİRASI GEÇER

Kriz, mıriz filan sakın ha bunlara aldırmayın, bunların hepsi manipülasyondur, bizde kriz filan yok, evelallah güçlenerek geleceğe yürüyoruz, daha da güçleneceğiz. Öyle AVM'lerde, şurada, burada manipülasyon yapanlara da aldırmayın, bundan sonra bu ülkede dolarla, avroyla, şunla bunla kira mira yok. Bu ülkede bundan sonra Türk lirası geçer, Türk lirasıyla her şey yürüyecek. Aksi takdirde bunun bedelini öderler.

  • BURASI AMERİKA DEĞİL
  • Burası Türkiye, burası Amerika değil. Dolayısıyla burada Türk lirasının hükmü vardır, Türk lirasıyla beraber mağazanı kiraya verirsin, alışverişini de Türk lirasıyla yaparsın, zaruretler ayrı konulardır. Bu adımı bu şerefli millet şerefiyle kazandı, şerefiyle adımlarını attı, şerefiyle de yeniden tarihini inşa ve ihya etmeye devam edecektir.

O İNLERE GİRENLER BURADA

Türkiye'nin son 34 yılı neredeyse kesintisiz bir şekilde terörle mücadeleyle geçtiği ve teröre kurban vermeyen, şehidi ve gazisi olmayan il, ilçe yok. Askerlerimiz, polislerimiz, jandarmalarımız, güvenlik korucularımız dağları, ovaları, sınır boylarını, sınır ötelerini teröristlere dar ederken hiçbir fedakarlıktan kaçınmamışlardır. Hatırlayın hep şu ifadeyi kullandım, 'İnlerine gireceğiz.' dedim. Girdik mi inlerine, girdik. İşte o inlere girenler burada.

BÖYLE DEVAM EDECEĞİZ

Ya Allah, bismillah dediniz, girdiniz ve oraları onlara zindan ettiniz ve böyle de devam edeceğiz. Bu Cudi'de böyle oldu, Gabar'da böyle oldu, Kato'da böyle oldu, Afrin'de böyle oldu, Cerablus'ta böyle oldu, Türkiye'mizin dört bir yanının dışında da böyle oldu. Kandil'de böyle oldu, Sincar'da böyle oldu, böyle olacak. Buralarda durmak yok, yola devam edeceğiz.

İdlib’de barış adımını attık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de Suriye gündemiyle bir araya geldiğini ve silahsız bölge mutabakatı yapıldığını anımsatan Erdoğan, "Her iki tarafın Savunma Bakanları artık o belgeye imzayı attılar. Dedik ki 'İdlib'de artık kan dökülmesin, artık gözyaşı dinsin, onun için de ne gibi adım atmamız gerekiyorsa bu adımları atalım' ve 12 madde sıralandı, imzalar atıldı. Elhamdülillah. İşte bu, sınırlarımızın ötesinde bir barışa adımdı. İnşallah devamı bunun gelir. Bugün Türkiye, Irak'ta kendisine karşı kurulan tuzakları bozarken terör örgütünü tarihinde hiç olmadığı kadar sindirmişse işte bu dirayeti sayesindedir. Bugün Türkiye, başka bir zamanda yaşasa altından kalkamayacağı ekonomik saldırıları birer birer püskürtebiliyorsa işte bu samimiyeti sayesindedir" dedi.


Lütuf değil vefa

Konuşmasında gaziler, gazi yakınları ile şehit yakınlarına devlet tarafından sağlanan haklara yönelik bilgileri paylaşan Erdoğan, özel öğretim kurumlarına öğrenci sayılarının yüzde 3’ü oranında şehit ve gazi çocukları öncelikli olmak üzere ücretsiz öğrenci okutma şartının getirildiğini, gazilerin kendileri veya yakınlarından birine kamuda istihdam imkanının sağlandığını hatırlattı. Erdoğan, “Bu kapsamda 10 bin 89 gazimiz ve gazi yakınımız ile 5 bin 235 şehit yakınımızın kamuda istihdamını sağladık. Ücretsiz seyahat kartı verdiğimiz gazi ve gazi yakınımızın sayısı 135 bine yaklaştı. Bu kartlar aynı zamanda kamu kuruluşlanına ait sosyal tesislerden, kurum personeli tarifesinden yararlanma hakkının kullanılabilmesine de imkan veriyor” diye konuştu. Gazilerden ilaç, protez ve diğer tedavileri için katılım payı, ilave ücret gibi ek ödemelerin alınmadığını da belirten Erdoğan, “Unutulmamalıdır ki devletimizin sağladığı imkanlar sadece birer vefa göstergesidir, yoksa lütuf değildir. Asıl olan Rabbimizin katında ve milletimizin gönlünde sahip olunan makamlardır” dedi.

Allah başka kapılar açar

Devletlerin ve milletlerin tarihteki uzun yolculuklarında önemli dönüm noktalarının bulunduğunda işaret eden Erdoğan, “Son yıllarda yaşadığımız hadiselerin de ülkemiz ve milletimiz için önemli bir dönüm noktası mahiyetinde olduğuna inanıyorum. Türkiye, önce içeriden sonra dışarıdan kuşatılarak karanlık bir meçhule doğru itilmeye çalışılmıştır. Milletimiz bu oyunu görmüş, istiklaline ve istikbaline sahip çıkarak kendisine başka bir istikamet çizmiştir. Ülkemizi köşeye sıkıştırmak için atılan her adım, kurulan her tezgah, oynanan her oyun önümüzde yeni ve daha büyük kapıların açılmasıyla neticenlenmiştir. Bir kapı kapanır, Allah bir başka yerden farklı kapılar açar, hiç endişe etmeyin. Unutmayın her doğum gibi bu yeni sürecin de elbette sancıları vardır. Her kutlu doğum sancılı olur, unutmayın” dedi.


Yapay zeka uzmanı Külliye’de

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapay zeka uzmanı Prof. Dr. Yaser S. Abu-Mustafa'yı kabul etti. Yapay zeka konusunda yaptığı çalışmalarla tanınan dünyaca ünlü bilgisayar mühendisi Mustafa, İTÜ’nün akademik yıl açılışında konuşmak için Türkiye'de bulunuyor. Yapay zeka konusunda Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde (CalTech) gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarla birçok ödüle layık görülen Prof. Dr. Mustafa, makine öğrenimi konusunda gerçekleştirdiği çalışmalarla yapay zeka alanının gelişmesine katkı sağladı.

#Başkan Erdoğan
#Ekonomi
6 yıl önce