|

Bu vahşeti hiçbir töre mazur gösteremez

Başbakan Erdoğan, Mardin'de yaşanan vahşeti insanlık dışı niteleyerek, “Hiç bir töre, hiç bir gelenek, hiç bir anlayış bu katliamı mazur gösteremez” dedi.

Tbmm Bürosu
00:00 - 6/05/2009 Çarşamba
Güncelleme: 03:13 - 6/05/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Bu vahşeti hiçbir töre  mazur gösteremez
Bu vahşeti hiçbir töre mazur gösteremez

Mardin'de yaşanan vahşete liderler büyük tepki gösterdi. Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada katliamı “insanlık dışı” olarak nitelendirdi. Erdoğan, “Düğün yapan, bir mutlu anı yaşayan insanlara, namaz kılan insanlara, 3 yaşındaki -hatta ölenlerin içinde 1 yaşındaki çocuk da var- bu çocuklara silah doğrultmak, savunmasız, masum insanları katletmek, kelimelerle ifade edilemeyecek kadar menfurdur, insanlık dışı bir olaydır. Zanlılarla ölenlerin soy isimlerinin aynı olması da cinayetin acımasızlığını bir kat daha artırıyor. Hiç bir töre, hiç bir gelenek, hiç bir anlayış bu katliamı mazur gösteremez' dedi. Erdoğan, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

İNANILIR GİBİ DEĞİL

CHP lideri Deniz Baykal, Mardin'de yaşanan düğün baskınını katliam olarak nitelendirdi. Baykal, “Maalesef inanılır gibi değil. Çok ağır bir manzadır. İşin içinde terör var mıdır? Bunu henüz bilemiyoruz. Mardin barış sevgi dinler arası kardeşliğin uyumun şehri. Maalesef bunu büyük bir üzüntü ile karşıladım. Hepimizin tekrar başı sağolsun” diye konuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Mardin'de 44 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıdan ülkenin büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Bahçeli, suçluların biranönce adalet önüne çıkarılmasını istedi.

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, ise katliamın koruculaştırma politikasından kaynaklandığını ileri sürdü. Ayna, “Olay ölme ve öldürme üzerine kurulu olan ve aynı zamanda devlet tarafından bir cinayet şebekesine dönüştürülen koruculuk sisteminin geldiği noktayı işaret etmektedir” diye konuştu.


15 yıl önce