|

Budak başkaldırdı

DSP'li Budak, hükümete ve lideri Ecevit'e ateş püskürdü: Hükümet umut vermiyor. Birinci tehdit işsizlik. Özelleştirme vurguna döndü. Milletvekilleri rahatsız. Ecevit nasıl sindiriyor?

.
00:00 - 25/01/2001 Perşembe
Güncelleme: 10:51 - 3/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
Budak başkaldırdı
Budak başkaldırdı

DSP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak, IMF ile yapılan anlaşma uyarınca uygulamaya konulan ekonomik programın sosyal boyutunun olmadığının açıkça ortaya çıktığını bildirerek, Başbakan Bülent Ecevit'in, özelleştirme nedeniyle insanların işsiz kalmalarını nasıl içine sindireceğini sordu.

Budak, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, ikili görüşmelerde ve partisinin Grup toplantılarında görüşlerini dile getirdiğini, ancak önerilerinin uygulamada yer bulmadığını belirterek, "Siyasetin başarısı, ekonomik ve sosyal açıdan toplumu mutlu etmesine; bu da insanın iş sahibi olmasına ve karnının doymasına bağlıdır. Bu alanda başarı gösteremeyen bir siyasetin başarılı sayılması doğru değildir. Ülkemizde birincil tehdit işsizlik ve artan yoksullaşmadır. Bugünkü ekonomik politikalar bu alanda kesinlikle başarılı sayılamaz" dedi.

Ecevit nasıl sindirecek?

Uyarılarına rağmen sosyal kaygılardan tümüyle uzak özelleştirmenin devam ettiğine de dikkat çeken Budak, 200 milyon dolar değer biçilen Dalaman SEKA Fabrikası'nın MOPAK'a 40 milyon dolara satıldığını hatırlatan Budak, "Çalışma hakkını gözetmeyen bu özelleştirmeyi yapan bütün yetkilileri şiddetle protesto ediyorum. Özelleştirmenin işsizleştirme olmadığını söyleyen Sayın Başbakan, bu işyerinde çalışan insanların işsiz kalmasını içine nasıl sindirecek?" diye sordu.

Vekiller rahatsız

"Hükümetin topluma umut ve moral veremediğini" belirten Budak, uygulanan politikalar ve liderlerin tutumlarından milletvekillerinin rahatsız olduğunu belirterek, "Milletvekilleri işlevsiz olduklarını ve toplumsal baskı altında ezildiklerini ifade etmektedirler. Milletvekilliğinin itibarı tükenmektedir" dedi.


23 yıl önce