|

Buğra Kavuncu'ya saldıran şahsın MHP'li olduğu iddiasına MHP'den sert tepki

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya saldıran kişinin MHP ile bağlantısının olduğu iddia edildi. İddialara sosyal medya hesabından yanıt veren MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, durumu 'tarafımıza atılmaya çalışılan çamurdan öte bir şey değildir' diye tanımladı. Gür, iddia sahipleri ile mahkemede hesaplaşacağını da sözlerine ekledi.

20:03 - 21/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 20:22 - 21/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Buğra Kavuncu
Buğra Kavuncu

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya saldıran Sinan Oral'ın Silivri'de yakalandığını açıklanmıştı. Oral, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Oral'ın yakalanmasının ardından saldırganın MHP ile bağlantılı olduğu iddia edildi.

MHP İstanbul İl Başkanı Gür'den yalanlama

Bu iddialara MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla yanıt verdi. Söylenenlerin MHP'ye çamur atmak amacıyla ortaya atıldığını ifade eden Gür, mahkemeye başvuracağını da söyledi.

'Atılmaya çalışılan çamurdan öte bir şey değil'

"İl Başkanına yapılan yumruklu saldırı sonrası açık kaynaklarda ip gençlik kolları üyesi olduğu, ki bu saate kadar konuyla ilgili yalanlama gelmezken, İlçe Başkanımızın yapılan bir davete katıldığı eski resimler üzerinden algı oluşturması yalan, manipülasyon ve fabrikatör olduğunu bildiğimiz kalem sahibi İsmail Saymaz tarafından habere konu edilmesi, yalan, manipülasyon ve fabrikatör haber kanalı Halk TV üzerinden gündeme taşınması, tarafımıza atılmaya çalışılan çamurdan öte bir şey değildir. " diyen Gür, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu gibi çamur-iftira kokan haberlerle mücadele etmesini bilmiş, kurulan her tuzağı bozmayı başarmıştır. Hareketimizi taraf yapma ve şahsi kimliğimizi zan altında bırakmak noktasında heves sahibi fabrikatörlerle hukuk dairesinde mücadelemizi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın"


#İYİ Parti
#Buğra Kavuncu
#MHP
#Birol Gür
3 yıl önce